Pignoli tortácska recept

Pignoli tortácska
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
362

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek a pignoli tortácskának a receptjét a Világ 100 legjobb receptje című könyvből kölcsönöztem. A fenyőmag kellemes aromája mennyei, érdemes kipróbálni!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Az omlós tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 125 gr vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • 0.5 kávéskanál só

A töltelékhez:

  • 125 gr vaj
  • 40 gr vágott fenyőmag
  • 110 gr darált mandula
  • 135 gr porcukor
  • 3 db tojás
  • 30 gr étkezési keményítő
  • 1 késhegynyi só

Továbbá:

  • 8 db 7,5 cm-es gyümölcstortaforma
  • 4 dkg fenyőmag a szóráshoz
  • porcukor
  • kicsi tortapapír a tálaláshoz

Elkészítés

A formákat nem kell kikenni. 8 db szükséges hozzá.

Az omlós tésztához valókat géppel összedolgozzuk és fóliába csomagolva 24 órán át a hűtőben kifagyasztjuk. Másnap lisztezett deszkán 3 mm vastag lapra kinyújtjuk és 7-8 cm átmérőjű korongokat vágunk, majd a formákba fektetve belenyomkodjuk, a túllógó részeket pedig levágjuk. Villával megszurkáljuk és vaksütéssel elősütjük őket.

A töltelékhez felforrósítunk 2 ek vajat és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve világosra pirítjuk benne a fenyőmagot. Egy lábasban felolvasztjuk a maradék vajat és félretesszük. Összekeverjük a fenyőmagot, a mandulát és a cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és mindig csak akkor adjuk hozzá a következőt, ha az előzővel már alaposan összedolgoztuk. (Én géppel készítem, mert sokkal könnyebb.) Habos sűrű krémet kapunk.

Lazán hozzáadjuk a keményítőt és a sót, végül pedig a kihűlt olvasztott vajat. A masszát a kihűlt tortákba töltjük és 190 fokos sütőben addig sütjük, míg a töltelék pirulni kezd, ezután kivesszük a sütőből, megszórjuk fenyőmaggal és 160 fokon 15-20 percig készre sütjük.

Kiemeljük a tortácskákat és kivesszük őket a formából. Kihűtjük, megszórjuk porcukorral és így kínáljuk.


Pignoli tortácska recepthez kapcsolódó receptek

Pignoli tortácska

Pignoli tortácska

Ennek a pignoli tortácskának a receptjét a Világ 100 legjobb receptje című könyvből kölcsönöztem. A fenyőmag kellemes aromája mennyei, érdemes kipróbálni!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés