Pikáns ázsiai csirkecomb recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 55 perc
Megnézték: |
- 3 db újhagyma, vékonyan felkarikázva
- 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 3 szelet friss gyömbér (kb. 1/2 cm vastagok)
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál hojszinszósz
- 60 ml csirkealaplé
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 teáskanál szárított, tört csili vagy pirospaprika
- 1 teáskanál cukor
- 8 db csirkealsócomb (összesen kb. 1,25 kg), lebőrözve
- 50 dkg csiperkegomba, negyedelve
- 1 db nagy, zöld húsú kaliforniai paprika, nagyobb darabokra vágva
- 1.5 teáskanál kukoricaliszt
- 20 dkg hosszú szemű fehér rizs
Elkészítés
A rizsen és liszten kívül minden hozzávalót vastag aljú, nagy lábosba teszünk.
Közepes lángon felforraljuk, majd kis fokozaton, fedő alatt 35 percig főzzük, hogy a hús és a zöldségek megpuhuljanak. A kukoricalisztet kikeverjük 1 evőkanál vízzel, majd behabarjuk vele az ételt. Forrás után további 1 percig főzzük, közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon össze, és ne égjen oda.
Mialatt a húsos zöldség fő, egy másik lábosba 560 ml vizet töltünk, megsózzuk, majd fedő alatt felforraljuk, azután kisebb lángon puhára főzzük benne a rizst (15-20 perc vagy a csomagoláson előírt idő).
A kifőtt, lecsöpögtetett rizst kanállal, egyenlő adagokra elosztva lapostányérokra szedjük, majd rátesszük a csirkés-zöldséges ragut, és megöntözzük a lábosban maradt szafttal. Azonnal tálaljuk.
Adagonként: 350 kcal (1463 kJ), 34 g fehérje, 13 g zsiradék (ebből 3 g telített zsírsav), 24 g szénhidrát (ebből 3 g cukor), 601 mg nátrium, 3 g rost