Pikáns ázsiai csirkecomb recept

Pikáns ázsiai csirkecomb
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
3179

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

  • 3 db újhagyma, vékonyan felkarikázva
  • 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 3 szelet friss gyömbér (kb. 1/2 cm vastagok)
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál hojszinszósz
  • 60 ml csirkealaplé
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 teáskanál szárított, tört csili vagy pirospaprika
  • 1 teáskanál cukor
  • 8 db csirkealsócomb (összesen kb. 1,25 kg), lebőrözve
  • 50 dkg csiperkegomba, negyedelve
  • 1 db nagy, zöld húsú kaliforniai paprika, nagyobb darabokra vágva
  • 1.5 teáskanál kukoricaliszt
  • 20 dkg hosszú szemű fehér rizs

Elkészítés

A rizsen és liszten kívül minden hozzávalót vastag aljú, nagy lábosba teszünk.

Közepes lángon felforraljuk, majd kis fokozaton, fedő alatt 35 percig főzzük, hogy a hús és a zöldségek megpuhuljanak. A kukoricalisztet kikeverjük 1 evőkanál vízzel, majd behabarjuk vele az ételt. Forrás után további 1 percig főzzük, közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon össze, és ne égjen oda.

Mialatt a húsos zöldség fő, egy másik lábosba 560 ml vizet töltünk, megsózzuk, majd fedő alatt felforraljuk, azután kisebb lángon puhára főzzük benne a rizst (15-20 perc vagy a csomagoláson előírt idő).

A kifőtt, lecsöpögtetett rizst kanállal, egyenlő adagokra elosztva lapostányérokra szedjük, majd rátesszük a csirkés-zöldséges ragut, és megöntözzük a lábosban maradt szafttal. Azonnal tálaljuk.

Adagonként: 350 kcal (1463 kJ), 34 g fehérje, 13 g zsiradék (ebből 3 g telített zsírsav), 24 g szénhidrát (ebből 3 g cukor), 601 mg nátrium, 3 g rost


Pikáns ázsiai csirkecomb recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés