Pikáns diós-csokis torta recept
Beküldő: tideedit Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
A pikánsságát a barackpálinka illetőleg a tetején lévő mogyorókrém adja, amit helyettesíthetünk csokimázzal is, de szerintem a krémmel még finomabb lesz, és így egyszerűbb is elkészíteni.
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál barnacukor
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- csokireszelék tetszés szerint
- aprított dió
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- fahéj
Töltelék:
- baracklekvár
- kevéske barackpálinka
A tetejére:
- mogyorókrém
- pirított, aprított dió
Elkészítés
A tojásfehérjét a sóval fehéredésig verjük, majd adjuk hozzá a cukrot, amivel kemény habbá verjük. Egyenként adagoljuk hozzá a tojássárgájákat is, majd a sütőport, a fahéjat, még egy kicsit habosítjuk. A lisztet, a kakaóport, a csokireszeléket, valamint a diót is lazán beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön meg.
Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába töltjük, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Miután kihűlt kettévágjuk, megtöltjük a pálinkával elkevert baracklekvárral.
A tetejét pedig megkenjük a mogyorókrémmel, amit kissé meg is melegíthetünk, így egyszerűbb bánni vele. Legvégül megszórjuk a dióval is. Könnyen elkészíthető finom tortát kapunk. Másnap még ízletesebb!
Jó étvágyat hozzá!