Pikáns diós-csokis torta recept

Pikáns diós-csokis torta
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
tideedit

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
3608

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A pikánsságát a barackpálinka illetőleg a tetején lévő mogyorókrém adja, amit helyettesíthetünk csokimázzal is, de szerintem a krémmel még finomabb lesz, és így egyszerűbb is elkészíteni.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál barnacukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • csokireszelék tetszés szerint
  • aprított dió
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • fahéj

Töltelék:

  • baracklekvár
  • kevéske barackpálinka

A tetejére:

  • mogyorókrém
  • pirított, aprított dió

Elkészítés

A tojásfehérjét a sóval fehéredésig verjük, majd adjuk hozzá a cukrot, amivel kemény habbá verjük. Egyenként adagoljuk hozzá a tojássárgájákat is, majd a sütőport, a fahéjat, még egy kicsit habosítjuk. A lisztet, a kakaóport, a csokireszeléket, valamint a diót is lazán beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön meg.

Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába töltjük, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Miután kihűlt kettévágjuk, megtöltjük a pálinkával elkevert baracklekvárral.

A tetejét pedig megkenjük a mogyorókrémmel, amit kissé meg is melegíthetünk, így egyszerűbb bánni vele. Legvégül megszórjuk a dióval is. Könnyen elkészíthető finom tortát kapunk. Másnap még ízletesebb!

Jó étvágyat hozzá!


Pikáns diós-csokis torta recepthez kapcsolódó receptek

Pikáns diós-csokis torta

Pikáns diós-csokis torta

A pikánsságát a barackpálinka illetőleg a tetején lévő mogyorókrém adja, amit helyettesíthetünk csokimázzal is, de szerintem a krémmel még finomabb lesz, és…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés