Pikáns indiai csirkehúsleves recept

Pikáns indiai csirkehúsleves
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1231

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szinte már egytálétel ez a leves!

6 személyre

  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 nagy gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • csipetnyi cayenne-bors (vagy ízlés szerint) és még egy kevés, amivel a végén megszórjuk a levest
  • csipetnyi őrölt szegfûszeg
  • csipetnyi gyömbérpor
  • csipetnyi őrölt kurkuma
  • 1 liter csirkealaplé vagy zöldségalaplé
  • 40 dkg konzerv darabolt paradicsom
  • 50 dkg csirkemellfilé, bőr nélkül, vékony szeletekre vágva
  • 25 dkg zöldbab, feldarabolva, a hüvelyek végei levágva
  • 40 dkg konzerv csicseriborsó, lecsöpögtetve, átmosva
  • 0.5 teáskanál só
  • 0.5 teáskanál frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál apróra vágott friss korianderlevél (vagy ízlés szerint) és még néhány szál egész korianderzöld a díszítéshez
  • 80 gr natúr joghurt
  • indiai lepénykenyér (chapatti vagy naan) a tálaláshoz

Elkészítés

Vastag aljú, nagy lábosban, közepes lángon felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a vöröshagymát, és időnként megkeverve 3 percig fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és további 2 perc alatt puhára sütjük, vigyázva, hogy ne barnuljon meg.

Beleszórjuk a fűszereket (a sót és a borsot még nem), azután folyamatosan kevergetjük, amíg pompásan illatozni nem kezd. Figyeljünk, hogy a hagyma most se kozmáljon oda.

Felöntjük az alaplével, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és annak levét is. Felforraljuk, majd kisebb lángon tovább főzzük.

Beletesszük a levesbe a húst, a zöldbabot és a csicseriborsót. Újra felforraljuk, azután kis fokozaton még kb. 10 percig főzzük, hogy a hús és a bab megpuhuljon. Hozzáadjuk a sót, a borsot meg az összevágott korianderleveleket.

Mélytányérokba merjük, és az adagok tetejére 1-1 csapott evőkanálnyi joghurtot rakunk. Megszórjuk a maradék cayenne-borssal vagy pirospaprikával, beleteszünk mindegyik tál levesbe 1-2 ágacska korianderzöldet, A lepénykenyérrel együtt tálaljuk.

Adagonként: 405 kcal (1694 kJ), 38 g fehérje, 19 g zsiradék (ebből 4 g telített zsírsav), 20 g szénhidrát (ebből 10 g cukor), 1251 mg nátrium, 7 g rost


Pikáns indiai csirkehúsleves recepthez kapcsolódó receptek

Pikáns indiai csirkehúsleves

Pikáns indiai csirkehúsleves

Szinte már egytálétel ez a leves!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés