Pikáns lazactatár avokádóval

Pikáns lazactatár avokádóval

A lazactatár nagyon hamar készen van, és ha van olyan szerencsénk, hogy lapul egy csomag friss lazac a hűtőben, akkor akár vacsorára szeretteinknek is különleges harapnivalót lehet tálalni. A lazactatár este sem terheli meg a gyomrot, de érdemes pirítóst és salátát is kínálni mellé.

2 személyre

  • 20 dkg friss norvég lazac
  • 1 db lila hagyma
  • 0.5 db citrom leve+ 1 egész lehet lime is
  • 0.5 csomag kapor, vagy petrezselyemzöld, metélőhagyma
  • 1 csipet bors
  • 1 db avokádó
  • 1 db közepes bagett pirítósnak
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 teáskanál kapribogyó
  • 1 db kisebb kígyóuborka
  • 1 evőkanál pirított szezámmag
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A lazacfilét megszórjuk a cukor-só keverékével, és hűtőbe tesszük 1 órára. Utána szalvétával letörölgetjük róla a már cukor-só olvadékot. A bőrét levágjuk, ha van szálka benne csipesszel kiszedjük. A halhúst egy vágódeszkán késsel finomra aprítjuk, és egy tálba rakjuk. A lila hagymát szintén apróra vágjuk, és egy edénybe tesszük a hallal együtt. A kapribogyót kissé leöblítjük a sós levétől. Felaprítjuk az avokádót is, amit a magjától és a héjától is megszabadítottunk.

A petrezselyem zöldet, kaprot, metélőhagymát is felaprítjuk, hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk. A bagetteket felvágjuk ferde szeletekre, és egy a sütőtepsire helyezzük őket. Megöntözzük olívaolajjal, majd 200 fokon pár percig pirítjuk. Tálkára helyezzük a bagetteket, megrakjuk a lazactatárral. Citromkarikákkal díszítjük, és pirított szezámmaggal megszórt uborka szeletekkel, vagy saláta levelekkel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!