Pikáns tyúkpörkölt rigatonival recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 140 perc
Megnézték: |
A magyaros ételek kedvelőinek, hiszen ennél az ételnél finomabb nincsen.
- 1 kg tyúk farhát nélkül
A páchoz:
- kevés olaj, őrölt citrombors, só
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kápiapaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db kisebb zeller
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál olaj
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 késhegynyi majoranna
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg füstöltkolbász
- 2 dl csirkealaplé
- 1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
A tyúk combokat, szárnyakat, és melleket a páccal jól bedörzsöljük, és a letakarva a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap egy lábasban olajat hevítünk, és pirítsuk le az apróra vágott hagymát, és fokhagymát. A kápiapaprikát és a paradicsomot vágjuk kockára. Adjuk ezt is hozzá, és pirítsuk le, majd a zellert is kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Sózzuk kicsit, és borsozzuk, majd fűszerpaprikával, majorannával fűszerezzük.
Felöntjük az alaplével, és a tyúkhúst hozzáadjuk. Addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ezután ha szükséges öntsünk még hozzá alaplevet. A kolbászt karikára vágva tegyük a pörköltbe, és pár percig főzzük. A petrezselymet felaprítva szórjuk rá, és tejföllel koronázva tálaljuk jófajta rigatoni tésztával.
Pikáns tyúkpörkölt rigatonival recepthez kapcsolódó receptek
Pikáns tyúkpörkölt rigatonival
Hozzászólások a(z) Pikáns tyúkpörkölt rigatonival recepthez




