Pikáns tyúkpörkölt rigatonival recept

Pikáns tyúkpörkölt rigatonival
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

140 perc

Megnézték:
641

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A magyaros ételek kedvelőinek, hiszen ennél az ételnél finomabb nincsen.

4 személyre

  • 1 kg tyúk farhát nélkül

A páchoz:

  • kevés olaj, őrölt citrombors, só
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kápiapaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db kisebb zeller
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 késhegynyi majoranna
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg füstöltkolbász
  • 2 dl csirkealaplé
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés

A tyúk combokat, szárnyakat, és melleket a páccal jól bedörzsöljük, és a letakarva a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap egy lábasban olajat hevítünk, és pirítsuk le az apróra vágott hagymát, és fokhagymát. A kápiapaprikát és a paradicsomot vágjuk kockára. Adjuk ezt is hozzá, és pirítsuk le, majd a zellert is kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Sózzuk kicsit, és borsozzuk, majd fűszerpaprikával, majorannával fűszerezzük.

Felöntjük az alaplével, és a tyúkhúst hozzáadjuk. Addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ezután ha szükséges öntsünk még hozzá alaplevet. A kolbászt karikára vágva tegyük a pörköltbe, és pár percig főzzük. A petrezselymet felaprítva szórjuk rá, és tejföllel koronázva tálaljuk jófajta rigatoni tésztával.


Pikáns tyúkpörkölt rigatonival recepthez kapcsolódó receptek

Pikáns tyúkpörkölt rigatonival

Pikáns tyúkpörkölt rigatonival

A magyaros ételek kedvelőinek, hiszen ennél az ételnél finomabb nincsen.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Pikáns tyúkpörkölt rigatonival recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2015. november 23. 12345
Kedves Receptvarázs! Ezt az étel is tészták közé szerettem volna,köszönöm előre is.Legközelebb figyelek.