Pikáns vörös áfonya chutney recept

Pikáns vörös áfonya chutney

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
3698

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A fagyasztott vörös áfonya ma már szinte minden bevásárlóközpontban beszerezhető, ezért ezt az ételt egész évben elkészíthetjük. Ha szívesen fogyasztjuk, mi magunk is lefagyaszthatunk néhány zacskóval a friss gyümölcsből késő ősszel.

6 személyre

  • 2 kiskanál olívaolaj
  • 1 db nagy finomra vágott lilahagyma
  • 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 doboz (30 dkg) friss vagy mélyhűtött vörös áfonya
  • 0.5 csésze világosbarna cukor
  • 0.5 csésze aszalt cseresznye
  • 2 kiskanál reszelt narancshéj
  • 0.5 csésze narancslé
  • 0.5 kiskanál bors
  • 0.25 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál szegfűbors

Elkészítés

Egy lábasban közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat. Tegyük bele a hagymát és a fokhagymát, és gyakori kevergetés mellett fonnyasszuk meg.

Adjuk hozzá az áfonyát, a barnacukrot, az aszalt cseresznyét, a narancs héját és levét, a borsot, a sót és a szegfűborsot. Időnként megkeverve főzzük kb. 10 percig, amíg a bogyók kezdenek szétfőni. Hagyjuk kihűlni. Szobahőmérsékleten vagy hidegen kínáljuk.

A recept tápértéke:

Energia- és tápanyagtartalom adagonként:
175 kcal energia, 1,7 g zsír (ebbôl 0,2 g telített zsírsav), 1 g fehérje, 42 g szénhidrát, 2,8 g élelmi rost, 0 mg koleszterin, 108 mg nátrium


Pikáns vörös áfonya chutney

Pikáns vörös áfonya chutney

A fagyasztott vörös áfonya ma már szinte minden bevásárlóközpontban beszerezhető, ezért ezt az ételt egész évben elkészíthetjük. Ha szívesen fogyasztjuk,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés