Pikáns vörösboros gyümölcskrémleves recept

Pikáns vörösboros gyümölcskrémleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
172

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, kicsit pikáns leves almából, szilvából és köszmétéből. Levesbetétként pedig tejbegrízgaluska került bele.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Leveshez

  • 7 szem közepes alma
  • 10 szem nagyobb szilva
  • 2 marék érett köszméte
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 púpos kávéskanál őrölt fahéj
  • 0.5 dl édes vörösbor
  • 1 púpos evőkanál vaníliás pudingpor (főzős)
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Galuskához

  • 4 dl tej
  • 1 csipet só
  • 4 púpos evőkanál búzadara
  • 2 púpos evőkanál cukor

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd a gyümölcshúst feldaraboljuk. Citromleves vízbe rakjuk, hogy ne barnuljon meg. A szilvákat kettévágjuk és kimagozzuk. A köszméte végeiről az elszáradt részt lecsípjük.

Egy kisebb fazékban a gyümölcsökhöz adunk egy kevés vörösbort és felengedjük annyi vízzel, ami kicsit bővebben ellepi. Teszünk bele 1 csipet sót, egy kevés cukrot, fahéjat.

Addig főzzük, míg a gyümölcsök megpuhulnak, ez pár perc, majd merülő mixerrel pépesítjük.

Közben a pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd a lángra visszatett leves levéből pár evőkanállal felhígítjuk, hőkiegyenlítést végzünk és a forró levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a vaníliás cukrot. Ha már kellőképpen sűrű, elzárjuk, és jól behűtjük.

A galuskához a tejet egy csipet sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a búzadarát és a cukrot. Pár perc alatt sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A hideg levest tányérokba merjük, majd teáskanállal kiszaggatott tejbegríz galuskával kínáljuk.


Pikáns vörösboros gyümölcskrémleves recepthez kapcsolódó receptek

Pikáns vörösboros gyümölcskrémleves

Pikáns vörösboros gyümölcskrémleves

Egyszerű, kicsit pikáns leves almából, szilvából és köszmétéből. Levesbetétként pedig tejbegrízgaluska került bele.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés