Pikáns vörösboros gyümölcskrémleves

Pikáns vörösboros gyümölcskrémleves

Egyszerű, kicsit pikáns leves almából, szilvából és köszmétéből. Levesbetétként pedig tejbegrízgaluska került bele.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Leveshez

  • 7 szem közepes alma
  • 10 szem nagyobb szilva
  • 2 marék érett köszméte
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 púpos kávéskanál őrölt fahéj
  • 0.5 dl édes vörösbor
  • 1 púpos evőkanál vaníliás pudingpor (főzős)
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Galuskához

  • 4 dl tej
  • 1 csipet só
  • 4 púpos evőkanál búzadara
  • 2 púpos evőkanál cukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd a gyümölcshúst feldaraboljuk. Citromleves vízbe rakjuk, hogy ne barnuljon meg. A szilvákat kettévágjuk és kimagozzuk. A köszméte végeiről az elszáradt részt lecsípjük.

Egy kisebb fazékban a gyümölcsökhöz adunk egy kevés vörösbort és felengedjük annyi vízzel, ami kicsit bővebben ellepi. Teszünk bele 1 csipet sót, egy kevés cukrot, fahéjat.

Addig főzzük, míg a gyümölcsök megpuhulnak, ez pár perc, majd merülő mixerrel pépesítjük.

Közben a pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd a lángra visszatett leves levéből pár evőkanállal felhígítjuk, hőkiegyenlítést végzünk és a forró levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a vaníliás cukrot. Ha már kellőképpen sűrű, elzárjuk, és jól behűtjük.

A galuskához a tejet egy csipet sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a búzadarát és a cukrot. Pár perc alatt sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A hideg levest tányérokba merjük, majd teáskanállal kiszaggatott tejbegríz galuskával kínáljuk.