Pillecukros, csokis kekszkoszorú

Pillecukros, csokis kekszkoszorú

A színes, puha pillecukor, a ropogós mogyoró, a kétféle csoki és a ropogós keksz érdekesen finom volt - nálunk is sok maradékot befogadott. Köszönöm Némethné Zsuzsának az inspirációt.

8 személyre

  • 3 dkg mazsola
  • 0.5 dl cherry
  • pár csepp szőlőmagolaj
  • 20 dkg Tibi étcsokoládé
  • 10 dkg Tibi tejcsokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg tisztított-pirított földimogyoró
  • 10 dkg vajas keksz
  • 10 dkg piskótamaradék
  • 10 dkg rózsaszín-fehér pillecukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A megmosott mazsolát a cherrybe áztatjuk. Szilikonos, bordázott koszorúformát kiolajozunk, félretesszük. Forráspontig hevítjük a tejszínt, beleszórjuk a vaníliás cukrot, elkeverjük. Beletördeljük a csokoládét, 10 percig állni hagyjuk.

Közben a mogyorót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A tejszínes csokit simára keverjük, beleaprítjuk a kekszet és a piskótát, hozzáforgatjuk a pillecukrot, a pirított mogyorót, és meggylikőrrel együtt a mazsolát is. A formába töltjük. Dermedésig pár órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tortaszerűen szeleteljük. Igény szerint tejszínhab rózsákkal is kínálhatjuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta