Pipiske - madár alakú kelt tészta recept

Pipiske - madár alakú kelt tészta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hegyközi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
137

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A gyermekek kedvence a madár formájú "Pipiske". Frissen igazi különlegesség, pár naposan pedig a lakás dísze. Egyszerű, mégis mutatós.

12 személyre

  • 90 dkg liszt
  • 5 dkg 5 dkg élesztő (meleg tejben felfuttatva)
  • 2 evőkanál cuko
  • csipet só
  • 0.25 liter tej vagy nagy tejföl (kefirrel)

Elkészítés

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, míg el nem válik a tál oldalától.Laza állapotú legyen. A kelt tésztát mintegy 10-15 cm vastagságú hengerré sodorjuk, majd erre csomót kötünk. A csomózott tészta felső vége lesz a feje a madárnak, melyhez kissé megnyomjuk két újjal, ezzel csőrt és a szemek helyét alakítjuk ki. A szemgödrökbe egy-egy szem egész borsot nyomunk be. A csomó alsó végét késsel kissé bevágjuk, ezzel alakítva ki a madárka villás farkát. A tál oldalát, alját megszórjuk liszttel és a tésztát pihentetjük szoba hőmérsékleten 2-3 órát.

Sütőben ropogósra, de világos színűre kisütve szép asztali dísz és finom csemege is a gubbasztó madárhoz hasonlító "Pipiske".


Pipiske - madár alakú kelt tészta

Pipiske - madár alakú kelt tészta

A gyermekek kedvence a madár formájú "Pipiske". Frissen igazi különlegesség, pár naposan pedig a lakás dísze. Egyszerű, mégis mutatós.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés