Pirított burgonya posírozott csirkehússal recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
- 1 db vöröshagyma
- 1.25 dl csirkealaplé
- 25 dkg csirkemellfilé
- 1 kiskanál édes-nemes pirospaprika
- 1 evőkanál kakukkfű apróra vágva
- 50 dkg apró szemű újburgonya
- 2 evőkanál napraforgóolaj só bors
- 1 db zöld és 1 piros húsú paprika
Elkészítés
Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, és forrásban lévő vízben főzzük 20-25 perc alatt épp csak puhára. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk a gőzt eltávozni, majd vágjuk falatnyi darabokra. Forraljuk fel az alaplét a kakukkfű felével. Posírozzuk a csirkemellet alacsony hőfokon kb. 10 percig. Hagyjuk lecsöpögni és kihűlni, majd vágjuk kockákra.
Tisztítsuk meg a hagymát, és vágjuk apróra. Csumázzuk ki a paprikát, és vágjuk falatnyi darabokra. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és fonnyasszuk a hagymát kb. 5 percig. Adjuk hozzá a paprikát, és pároljuk együtt 5 percig. Adjuk hozzá a burgonyát, és pirítsuk kb. 5 percig, hogy a burgonya enyhén megbarnuljon. Közben időnként keverjük meg.
Keverjük bele a csirkehúst. Ízesítsük sóval, borssal és pirospaprikával. Pároljuk tovább az egészet kb. 5 percig. A maradék kakukkfűvel megszórva, forrón tálaljuk.
Tipp:
Gyakorlati tanács: Ezt az ételt egy fél grillcsirkéből is elkészíthetjük. Távolítsuk el a csirke bőrét, csontozzuk ki, és vágjuk falatnyi darabokra. Melegen könnyebb leszedni a húst a csontokról.
A recept tápértéke:
Adagonként: 225 kcal (938 kJ), 19 g fehérje,6 g zsír, 23 g szénhidrát