Pirított burgonya posírozott csirkehússal recept

Pirított burgonya posírozott csirkehússal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2210

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 db vöröshagyma
  • 1.25 dl csirkealaplé
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 1 kiskanál édes-nemes pirospaprika
  • 1 evőkanál kakukkfű apróra vágva
  • 50 dkg apró szemű újburgonya
  • 2 evőkanál napraforgóolaj só bors
  • 1 db zöld és 1 piros húsú paprika

Elkészítés

Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, és forrásban lévő vízben főzzük 20-25 perc alatt épp csak puhára. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk a gőzt eltávozni, majd vágjuk falatnyi darabokra. Forraljuk fel az alaplét a kakukkfű felével. Posírozzuk a csirkemellet alacsony hőfokon kb. 10 percig. Hagyjuk lecsöpögni és kihűlni, majd vágjuk kockákra.

Tisztítsuk meg a hagymát, és vágjuk apróra. Csumázzuk ki a paprikát, és vágjuk falatnyi darabokra. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és fonnyasszuk a hagymát kb. 5 percig. Adjuk hozzá a paprikát, és pároljuk együtt 5 percig. Adjuk hozzá a burgonyát, és pirítsuk kb. 5 percig, hogy a burgonya enyhén megbarnuljon. Közben időnként keverjük meg.

Keverjük bele a csirkehúst. Ízesítsük sóval, borssal és pirospaprikával. Pároljuk tovább az egészet kb. 5 percig. A maradék kakukkfűvel megszórva, forrón tálaljuk.

Tipp:

Gyakorlati tanács: Ezt az ételt egy fél grillcsirkéből is elkészíthetjük. Távolítsuk el a csirke bőrét, csontozzuk ki, és vágjuk falatnyi darabokra. Melegen könnyebb leszedni a húst a csontokról.

A recept tápértéke:

Adagonként: 225 kcal (938 kJ), 19 g fehérje,6 g zsír, 23 g szénhidrát


Pirított burgonya posírozott csirkehússal

Pirított burgonya posírozott csirkehússal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés