Pirított csirke édes sült hagymával recept

Pirított csirke édes sült hagymával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4228

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ebben a receptben az ínycsiklandó pirított csirkemellet édes sült hagymával és friss rozmaringgal, kakukkfűvel ízesített mártással párosítjuk. Köretként spenótos tagliatellét (szélesmetélt) kínálunk hozzá.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 67.5 dkg közepes hagyma
  • 4 db csirkemellfilé bőr nélkül
  • 4 kiskanál vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál mérsékelten sózott csirkealaplé
  • 1 kiskanál finomra vágott friss rozmaring
  • 1 kiskanál finomra vágott friss kakukkfű
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • bors, ízlés szerint

Elkészítés

A hagymákat 6 cikkelyre vágjuk. A csirkehúst megszórjuk fekete borssal.

Kevés olívaolajjal kikenünk egy nagy teflonserpenyőt, vagy bepermetezzük olajozóspray-vel. 2 kiskanálnyi vajat közepes lángon megolvasztunk. Beletesszük a húst, mindkét oldalát megpirítjuk, majd áttesszük egy tányérra.

A maradék vajat megolvasztjuk a serpenyőben. Beledobjuk a hagymát, megszórjuk 1 evőkanálnyi cukorral, és aranybarnára sütjük. Közben gyakran megkeverjük, szétválasztva egymástól az egybesült cikkelyeket. Hozzáadjuk az alaplét, és addig forraljuk, amíg a lé elpárolog.

Belekavarjuk a rozmaringot, a kakukkfüvet és a maradék cukrot. Visszatesszük a csirkét a serpenyőbe, rálocsoljuk az ecetet, és puhára sütjük.

Tipp:

A karamellizált hagymát házilag sütött pizzára tesszük, vagy friss zöldségekkel együtt pitakenyérbe töltjük. Tálalhatjuk vegetáriánus szendvicsként vagy kísérőételként is. A csirkemellet sertés szűzpecsenyével vagy pulykamellfilével helyettesítjük. A hagyma aprításakor kicsorduló könnyekért bizonyos kénvegyületek a felelősek, amelyek a zöldség gyökér felőli végén koncentrálódnak. Ha ezt a részt nem vágjuk össze, vagy ha a hagymát felhasználás előtt 20 perccel mélyhűtőbe tesszük, a kénvegyületek nem fognak felszabadulni.

Miért egészséges?

A karamellizálás gazdag, telt ízt ad a hagymának, így ez az egészséges zöldség sokak számára vonzóbb, mint a szokásos módokon elkészítve. Ugyanezzel az eljárással más, a családban egyébként nem annyira kedvelt zöldségeket is népszerűbbé tehetünk, például a paprikát vagy a sárgarépát.

A recept tápértéke:

Energia 249 kcal, zsír 6 g (ebből telített 3 g), fehérje 29 g, szénhidrát 21 g, nátrium 140 mg (só 0,35 g), élelmi rost 2,5 g., Hasznos káliumforrás (679 mg)


Pirított csirke édes sült hagymával

Pirított csirke édes sült hagymával

Ebben a receptben az ínycsiklandó pirított csirkemellet édes sült hagymával és friss rozmaringgal, kakukkfűvel ízesített mártással párosítjuk. Köretként…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés