Pirított fokhagymás burgonya recept

Pirított fokhagymás burgonya
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2029

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egytálételként és köretként is megállja a helyét!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1.5 kiskanál kurkuma
  • 3 cm friss gyömbér
  • 1.5 kiskanál édesköménymag
  • 1 evőkanál citromlé
  • 75 dkg apró szemű újburgonya
  • 1.5 kiskanál római kömény
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 dl víz

Elkészítés

A meghámozatlan gyömbért vágjuk 3 vastag szeletre. Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, majd vágjuk kis darabokra. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy teflonbevonatú serpenyőben, és pirítsuk a gyömbért, a tisztítatlan fokhagymát, az édesköménymagot, a római köményt és a kurkumát kb. 1 percig.

Adjuk a burgonyát a fűszerekhez, és keverjük össze. Pirítsuk a burgonyát kb. 5 perc alatt aranybarnára, majd öntsük hozzá a vizet és pároljuk lefedve, alacsony hőfokon kb. 25-30 percig. Közben időnként rázogassuk meg a serpenyőt.

Vegyük ki a gyömbért és a fokhagymát a serpenyőből. Sózzuk meg a burgonyát, majd csepegtessünk rá citromlevet. Ízlés szerint nyomjuk ki a fokhagymát a héjából, rá a burgonyára.

Tipp:

Gyakorlati tanács: Fokhagyma helyett használhatunk metélő fokhagymát is. Vágjuk a szálakat vékony csíkokra, és tálalás előtt szórjuk a burgonyára.

A recept tápértéke:

Adagonként: 165 kcal (688 kJ), 4 g fehérje, 3 g zsír, 30 g szénhidrát


Pirított fokhagymás burgonya recepthez kapcsolódó receptek

Pirított fokhagymás burgonya

Pirított fokhagymás burgonya

Egytálételként és köretként is megállja a helyét!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés