Pirított hagymás bagett recept

Pirított hagymás bagett
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1503

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A saját magunk készítette kenyér mindig önbizalmat ad és újra, meg újra próbálkozni fogunk kelt tészta sütéssel. Bevallom, én már nagyon megszerettem.

2 személyre

  • 50 dkg finomliszt
  • 300 ml víz
  • 8 gr élesztő
  • 1 csipet cukor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db vöröshagyma (közepes)
  • 1 teáskanál só
  • 2 csipet bors

Elkészítés

A két fej hagymát 15 perc alatt olajon aranybarnára pirítjuk. Jól összekeverjük. Hagyjuk kihűlni.

Mindent belepakolhatunk a lepirított hagymával együtt a dagasztógép táljába, és 5 perc alatt bedagasztjuk.

Dagasztás után 30 percre légmentesen lezárva meleg helyen kelesztjük.

Lisztezett deszkára borítjuk. Ne ijedjünk meg, az állaga nagyon könnyű lesz. Ahány baguette készül, annyi darabra osztjuk, és baguette formára hengereljük a darabokat. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Pengével vagy egy éles késsel óvatosan ferdén, hosszanti irányban több helyen is bevágjuk. Hagyjuk pihenni 15 percig, megszórjuk liszttel. Addig a sütőt előmelegítjük.

Kb. 30 perc alatt 200 C-on (én légkeverés nélkül) pirosra sütjük.

Sütési hőfok: 200°C


Pirított hagymás bagett recepthez kapcsolódó receptek

Pirított hagymás bagett

Pirított hagymás bagett

A saját magunk készítette kenyér mindig önbizalmat ad és újra, meg újra próbálkozni fogunk kelt tészta sütéssel. Bevallom, én már nagyon megszerettem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés