Pirított marha tamarindszósszal recept

Pirított marha tamarindszósszal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1282

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pirított marha tamarindszósszal recept

2 személyre

  • 30 dkg bélszín vagy hátszín
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fehér bors
  • 2 evőkanál világos szójaszósz
  • 1 kiskanál őrölt koriandermag
  • olaj a sütéshez

A szószhoz:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db kisebb lila hagyma
  • 2 db piros csilipaprika
  • 1 db zöld csilipaprika
  • 3 evőkanál tamarindpaszta
  • 2 evőkanál halszósz
  • 2 db korianderszár (apróra vágva)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor

Elkészítés

A szószhoz a kétféle hagymát és csilit a sütő grillfokozatán enyhén megbarnítjuk, majd amikor megpuhultak, félretesszük hűlni. Ha már annyira kihűltek, hogy dolgozni tudunk velük, a hagymákat meghámozzuk, a csilit kimagozzuk, majd összekeverjük őket a többi hozzávalóval, és botmixerrel pürésítjük.

A húst 2x5cm-es csíkokra vágjuk, majd a cukorral, a sóval és a borssal elkevert szójaszószba tesszük, megszórjuk az őrölt korianderrel, és 30 percig marináljuk.

Az olajat egy wokban kb. 180 °C-ra hevítjük, és ízlés szerint átsütjük benne a húst. (Az olaj hőmérsékletét egy kenyérkockával ellenőrizhetjük: ha az olajba dobva 15 másodperc alatt aranybarnára pirul, az olaj elég forró a sütéshez.) A húsról leitatjuk az olajat, majd jázminrizzsel és a tamarindszósszal tálaljuk.


Pirított marha tamarindszósszal recepthez kapcsolódó receptek

Pirított marha tamarindszósszal

Pirított marha tamarindszósszal

Pirított marha tamarindszósszal recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés