Pirított sertéshús recept

Pirított sertéshús

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
3176

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pirított sertéshús recept

2 személyre

  • 25 dkg sertésoldalas
  • 1 kiskanál só
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • olaj a sütéshez
  • 1 csipet fehér bors

A mártáshoz:

  • 1 evőkanál osztrigaszósz
  • 1 kiskanál világos szójaszósz
  • 3 evőkanál húsalaplé vagy víz
  • 1 csipet cukor
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

A húst gyöngyöző vízben 15 percig előfőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és szárazra töröljük. Ezután 3 cm-es csíkokra vágjuk, és alaposan bekenjük a sóval elkevert fehérborecettel, majd nem hűvös helyen 3 órára állni hagyjuk.

Az olajat egy wokban kb. 180 °C-ra hevítjük, a húst aranybarnára sütjük benne, majd félretesszük és hagyjuk kihűlni. (Az olaj hőmérsékletét egy kenyérkockával ellenőrizhetjük: ha az olajba dobva 15 másodperc alatt aranybarnára pirul, az olaj elég forró a sütéshez.)

A mártás hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a húst, majd egy wokban átforrósítjuk az egészet. Megszórjuk a fehér borssal, és főtt rizzsel tálaljuk.


Pirított sertéshús recepthez kapcsolódó receptek

Pirított sertéshús

Pirított sertéshús

Pirított sertéshús recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés