Pirított zöldség recept

Pirított zöldség
5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3643

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Jó ránézni erre a színes zöldségtálra, hát még milyen kulináris élvezet elfogyasztani!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 3 db három színű húsos paprika
  • 2 db kicsi cukkini
  • 1 db sárgarépa
  • 3 fej lila hagyma
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 30 dkg paradicsom
  • 16 db nagy zsályalevél
  • 4 db zsályabóbita
  • 1 evőkanál frissen aprított snidling
  • tengeri sókristály
  • őrölt bors

Elkészítés

Megtisztítjuk és kisujjnyira felcsíkozzuk a zöldségeket, a cukkiniról nem vágjuk le a héját. Az olajban pár másodperc alatt ropogósra sütjük a zsályaleveleket, félretesszük. Az illatos zsiradékban a paradicsom kivételével roppanósra dinsztelünk mindent. A hagymákkal kezdjük, és a cukkinit hagyjuk utoljára, majd együtt kissé megsózunk mindent. A maradék olajon megsütjük a paradicsomot, kevés sót pergetünk rá, borssal meghintjük.

Tányérokba szedjük, megszórjuk snidlinggel, zsályabóbitával díszítjük. Pirítóshoz vagy köretként natúr halszelethez nagyon finom. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Pirított zöldség recepthez kapcsolódó receptek

Pirított zöldség

Pirított zöldség

Jó ránézni erre a színes zöldségtálra, hát még milyen kulináris élvezet elfogyasztani!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés