Piskóta tortalap recept

Piskóta tortalap
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
89

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Már többször sütöttem tortát, de igazából sosem voltam megelégedve a piskóta tortalappal ... mostanáig. Végre sikerült kikísérleteznem egy tökéletes receptet. Számomra hibátlan lett, gyönyörű. Mindig ilyet szerettem volna sütni - tuti, hogy ezután csakis így fogom elkészíteni! Ha Ti is szeretnétek ilyen szép tortalapot sütni, nincs más dolgotok, minthogy lépésről lépésre követitek a recept leírását!

10 személyre

  • 12 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 18 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítés

Elkészítés: (csatos tortaforma átmérője: 24 cm)

1. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és a sütőt 180 fokon előmelegítjük.

2. A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A tojásfehérjét a vízzel és a csipet sóval kemény habbá felverjük, közben a cukornak a felét apránként hozzá adjuk. A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésik kikeverjük. A lisztbe belekeverjük az étkezési keményítőt és a sütőport. A cukros tojássárgájához apránként, felváltva, levegősen belekeverjük a kemény habot és az átszitált lisztkeveréket.

3. A tészta masszát beleöntjük a tortaformába, elsimítjuk, majd a szélét kissé magasabbra felhúzzuk (a széle magasabb legyen, mint a közepe). Sütőpapírt teszünk rá, hogy ne égjen meg a teteje, majd az előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük (arra figyeljünk oda, hogy az első 20 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta össze fog esni).

4. Ha megsült (tűpróba) akkor lezárjuk a tűzhelyet, de még nem vesszük ki, hanem benne hagyjuk, és 15 percig résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni, pihenni. Utána kivesszük és egy éles késsel körbehaladva leválasztjuk a forma szélétől a tésztát. Fátyolnyi lisztet szórunk a tészta tetejére és sütőpapírral fedett sík felületre kiborítjuk a tortalapot. Ezután leszedjük róla a tortaformát és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Konyharuhával letakarjuk és így hagyjuk teljesen kihűlni. Utána tetszés szerint a tortalapot félbe illetve három egyforma részre vágjuk.

Kakaós piskóta: Ugyanígy készítjük el csak a 12 dkg liszt helyet 10 dkg lisztet használunk és 2 ek. (cukrozatlan) kakaóport keverünk hozzá.


Piskóta tortalap recepthez kapcsolódó receptek

Piskóta tortalap

Piskóta tortalap

Már többször sütöttem tortát, de igazából sosem voltam megelégedve a piskóta tortalappal ... mostanáig. Végre sikerült kikísérleteznem egy tökéletes receptet. Számomra hibátlan lett, gyönyörű. Mindig ilyet szerettem volna sütni - tuti,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés