Pissaladiere recept

Pissaladiere

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
2450

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A Pissaladiere-hez – a pizza dél-franciaországi megfelelőjének is nevezhetnénk – a szemközti négysajtos pizza receptje szerint készítjük a tésztát, de mélyhűtött leveles tésztából is kipróbálhatjuk.

4 személyre

  • 1 adag kelt tészta

A feltéthez:

  • 8 db lucullus paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 db nagy fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál morzsolt oregánó
  • 0.5 kiskanál morzsolt kakukkfű
  • 15 dkg reszelt gruyere
  • 9 dkg szardellafilé
  • 3 evőkanál fehér bor
  • só, bors
  • 15 dkg fekete olajbogyó
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál fehérbor

Elkészítés

A tésztát a négysajtos pizza receptje szerint elkészítjük. Kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit, ruhával letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük. A sütőt 250 °C-ra (légkeveréses sütő 230 °C, gázsütő 6-os fokozat) előmelegítjük.

A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra gyaluljuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és közepes lángon üvegesre fonnyasztjuk benne a hagymát. Rálocsoljuk a bort, sózzuk, borsozzuk, majd a pizzalapra terítjük, a széleken egy ujjnyi csíkot szabadon hagyva.

Megmossuk a paradicsomot, felszeleteljük, és egyenletesen a hagymára terítjük. Rászórjuk a zöldfűszereket és a sajtot. A szardellafiléket leöblítjük, szárazra itatjuk, és hosszában két-három csíkra vágjuk. A csíkokat rácsszerűen elrendezzük a fűszernövények és a sajt tetején. A rombuszok közepébe egy-egy olívabogyó kerül.

A tojást 1 evőkanál vízzel felverjük, és bekenjük a tészta peremét. Kicsit még kelesztjük, majd az előmelegített sütőben 10–15 perc alatt kisütjük. Felszeleteljük és forrón tálaljuk.


Pissaladiere recepthez kapcsolódó receptek

Pissaladiere

Pissaladiere

A Pissaladiere-hez – a pizza dél-franciaországi megfelelőjének is nevezhetnénk – a szemközti négysajtos pizza receptje szerint készítjük a tésztát, de mélyhűtött leveles tésztából is kipróbálhatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés