Pisztáciás-mandulás kuglóf recept

Pisztáciás-mandulás kuglóf
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1992

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Elsőbbségivel - gyorsan kézhez jut

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 7 dkg pisztácia
  • 6 dkg őrölt mandula
  • 7.5 dkg sütőporos liszt
  • 24 dkg porcukor + a tetejére
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • tojásfehérje
  • 17.5 dkg olvasztott vaj + a forma kikenéséhez
  • 0.6 dl citromlé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A pisztáciát finomra aprítjuk, összekeverjük a mandulával, a liszttel és a porcukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat. Hozzáadjuk a tojásfehérjét és a vajat, és az egészet alaposan összedolgozzuk.

A masszát kivajazott kuglófformába öntjük, és 20-25 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A formából kiborítva hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt meglocsoljuk citromlével és megszórjuk porcukorral.


Pisztáciás-mandulás kuglóf recepthez kapcsolódó receptek

Pisztáciás-mandulás kuglóf

Pisztáciás-mandulás kuglóf

Elsőbbségivel - gyorsan kézhez jut

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Pisztáciás-mandulás kuglóf recepthez

Norah30 - 2011. október 05.
Megcsináltam tavaly karácsonyra, de 25 perc alatt nem sült meg, 40 perc után is úgy kellett kikanalaznom a formából. Nem sok bele a vaj? Vagy kevés a liszt? Mit ronthattam el??? Végül kézzel gombócokat formáztam, egy tányérra 3 gombóc került, meghintettem porcukorral, díszítésnek 1 fél karika lime és mentalevél, igazából imádta mindenki, az íze fantasztikus lett, csak nem sikerült kuglóf formában... de az íze tényleg szuper!!!!!!!