Pisztáciás semifreddo szilvával recept

Pisztáciás semifreddo szilvával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1274

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Elolvadok érted... Édes-szilvás vallomás!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 22 dkg cukor + 2 evőkanál
  • 15 dkg pisztácia
  • 5 dl tejszín
  • 2.5 dl rozé
  • 6 db szilva

Elkészítés

A tojásokat és a tojássárgáját a vaníliával és 22 dkg cukorral egy hőálló edénybe tesszük, majd vízgőz fölött kézi mixerrel sűrűre keverjük (kb. 8-10 perc). A tűzről levéve hozzáadjuk az apróra vágott pisztáciát, majd félretesszük hűlni.

A tejszínt habbá verjük, óvatosan összedolgozzuk a tojásos krémmel, majd őzgerincformába kanalazzuk, és néhány órára a mélyhűtőbe tesszük.

Ezalatt a rozét összeforraljuk 2 evőkanál cukorral, hozzáadjuk a kimagozott és cikkekre vágott szilvát, 2-3 percig főzzük, majd félretesszük hűlni. Tálaláskor a semifreddóból szeleteket vágunk, és rákanalazzuk a boros szilvát.


Pisztáciás semifreddo szilvával recepthez kapcsolódó receptek

Pisztáciás semifreddo szilvával

Pisztáciás semifreddo szilvával

Elolvadok érted... Édes-szilvás vallomás!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés