Pisztáciás tejberizs recept

Pisztáciás tejberizs

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
511

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

  • 5.5 dkg vaj
  • 15 dkg rizs
  • 10 dkg barna cukor
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj + a tetejére
  • 0.5 kiskanál só
  • 1.25 liter tej
  • 1.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 12 dkg sótlan pisztácia

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük fokra. Kivajazunk egy kb. 2 literes, sütőbe tehető lábost, és összekeverjük benne a rizst, a cukrot, a fahéjat és a sót.

Felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a vaníliát és a durvára vágott pisztácia felét, és alaposan elkeverjük.

A tetejére vagdossuk a maradék vajat, majd 1 órára betesszük a sütőbe, és időnként megkeverjük. (Nem baj, ha a végén kissé még híg, hűlés közben tovább sűrűsödik.)

Amikor kész, belekeverjük a maradék pisztáciát, és 20-30 percig hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen, fahéjjal megszórva tálaljuk.


Pisztáciás tejberizs recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés