Pisztáciás tejberizs recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
- 5.5 dkg vaj
- 15 dkg rizs
- 10 dkg barna cukor
- 0.5 kiskanál őrölt fahéj + a tetejére
- 0.5 kiskanál só
- 1.25 liter tej
- 1.5 kiskanál vaníliakivonat
- 12 dkg sótlan pisztácia
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük fokra. Kivajazunk egy kb. 2 literes, sütőbe tehető lábost, és összekeverjük benne a rizst, a cukrot, a fahéjat és a sót.
Felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a vaníliát és a durvára vágott pisztácia felét, és alaposan elkeverjük.
A tetejére vagdossuk a maradék vajat, majd 1 órára betesszük a sütőbe, és időnként megkeverjük. (Nem baj, ha a végén kissé még híg, hűlés közben tovább sűrűsödik.)
Amikor kész, belekeverjük a maradék pisztáciát, és 20-30 percig hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen, fahéjjal megszórva tálaljuk.