Pisztráng alufóliában tepsis burgonyával recept

Pisztráng alufóliában tepsis burgonyával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
12590

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Alufóliában sült pisztráng tepsis újkrumplival.

4 személyre

  • 10 dkg vízitorma
  • 1 db narancs
  • 4 evőkanál narancslé
  • 1 db citrom
  • 75 dkg újburgonya
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 4 szál tárkony
  • 4 kis konyhakész pisztráng (egyenként 28 dkg)
  • só, bors

Az uborkás mártogatószószhoz:

  • 1.5 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál mentalevél apróra vágva
  • 0.5 db kígyóuborka (kb. 20 dkg)

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütőnél 180 °C, gázsütőnél 3.-4. fokozat), s közben tegyünk a sütőbe két tepsit. Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, hosszában vágjuk mindet négyfelé, és főzzük forrásban lévő vízben 5 percig. Ha kész, öntsük le róla a főzővizet, és hagyjuk a gőzt eltávozni. Csepegtessünk rá olajat, és tegyük az egyik felforrósított tepsibe. Süssük 10 percig, majd forgassuk meg, és süssük további 10 percig. Forgassuk meg ismét, majd süssük újabb 5 percig, illetve amíg barna és ropogós nem lesz.

Mossuk meg a narancsot és a citromot, majd vágjuk mindkettőt 8 szeletre. Vágjuk félbe a szeleteket. Mossuk meg a pisztrángot, és itassuk le róla a vizet. Sózzuk, borsozzuk a belsejüket, és tegyünk mindegyikbe 1-1 szál tárkonyt. Rendezzük el a narancs- és citromszeletek felét négy nagy alufólia-darabon. Tegyünk mindegyikre egy-egy halat, majd négyfelé osztva tegyük a tetejükre a maradék narancs- és citromszeleteket. Csepegtessünk mindegyik halra 1-1 evőkanál narancslevet. Csomagoljuk be a halakat az alufóliába, és tegyük a csomagokat a másik tepsibe. Tegyük ezt is a sütőbe, és süssük kb. 20 percig.

A mártogatószószhoz hámozzuk meg az uborkát, gyaluljuk vékony szeletekre, és nyomkodjuk ki. Keverjük össze a joghurttal és a mentával. Ízesítsük sóval és borssal. Válogassuk át a vízitormát, vágjuk le a kemény szárakat, mossuk meg, és hagyjuk jól lecsöpögni. Tálaljuk a pisztrángot a burgonyával, az uborkaszósszal és a vízitormával.

Tengeri sügér tepsis burgonyával - Az 1. lépésben leírtak szerint készítsük el a tepsis burgonyát. Mossunk meg 4 tengeri sügér-filét, itassuk szárazra, és helyezzük őket négy nagy alufóliadarabra.Csepegtessünk a halra egy kevés citromlevet, majd ízesítsük sóval, borssal. Tegyünk mindegyik adagra néhány vajdarabkát és 3 kaporlevelet. Csomagoljuk be a szeleteket a fóliába, és tegyük a csomagokat a második tepsibe. Tegyük ezt is a sütőbe és süssük kb. 15 percig. A mártogatószószba ne mentát, hanem 2 evőkanál apróra vágott kaprot tegyünk, majd keverjünk hozzá egy összezúzott fokhagymagerezdet is. Tálaljuk a halat a burgonyával és a szósszal. A vízitormát hagyjuk el.

A recept tápértéke:

Adagonként: 505 kcal (2106 kJ), 62 g fehérje, 12 g zsír, 37 g szénhidrát


Pisztráng alufóliában tepsis burgonyával recepthez kapcsolódó receptek

Pisztráng alufóliában tepsis burgonyával

Pisztráng alufóliában tepsis burgonyával

Alufóliában sült pisztráng tepsis újkrumplival.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés