Pite sült őszi gyümölcsökkel recept

Pite sült őszi gyümölcsökkel
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
241

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az Amerikában közkedvelt és mindig változatos töltelékkel készült cobbler nagyon hasonlít az én pitémhez… Régebben már feltöltöttem hasonlót szilva- és szőlőtöltelékkel, de a mostaninak egyszerűsítettem a tésztáján. Cukorbetegeknek nem ajánlom, ám por alakú cukorpótlóval, vagy akár fruktózzal is elkészíthető.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Töltelék:

  • 2 fürt édes szőlő
  • 3 szál tisztított rebarbara
  • 15 szem szilva
  • 2 db nektarin
  • 2 db piros alma
  • 2 db körte
  • 3 evőkanál barna nád kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ujjnyi reszelt gyömbér
  • 3 db tört szegfűbors
  • 0.5 rúd vaníliarúd kikaparva
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

A forma kikenéséhez:

  • 2 dkg vaj

Tészta:

  • 10 dkg fehér liszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 6 gr sütőpor
  • 15 dkg lágy vaj
  • 15 dkg barna nád kristálycukor
  • csipet só

A tetejére:

  • 2 evőkanál barna nád kristálycukor

Tálalásnál:

  • 15 dkg lágy túró
  • 1.5 dl görög joghurt
  • 1 evőkanál bodzaszörp
  • lila bazsalikom
  • virágszirmok

Elkészítés

Előkészítjük a gyümölcsöket. A sütőt 200 fokra melegítjük. A szőlőt leszemezzük, a rebarbara szárak vöröses héját lehúzzuk, a húsát ujjnyira vágjuk, a többi gyümölcsöt héjastól felkockázzuk. Beleszórjuk a cukorféléket, a többi fűszert és a keményítőt, lazán összekeverjük. A formába sütőpapírt terítünk, kivajazzuk és beleöntjük a vegyes gyümölcsöt. A forró sütőben 20 percig sütjük.

Közben elkészítjük a tésztából a labdacsokat, vagyis a hozzávalókat gyors, laza mozdulatokkal összegyúrjuk. Tojás nem kell bele. Előfordul, hogy nem áll össze, akkor pár csepp tejszín adagolásával hozzá segítjük, de legtöbbször felesleges. Kb. 50 db apró gombóccá formázzuk és a sült gyümölcs tetejére tesszük. Megszórjuk barnacukorral, visszacsúsztatjuk a sütőbe, kb. 20 perc alatt ropogósra, készre sütjük.

Tálalás előtt simára keverjük a túrót és a joghurtot a sűrű bodzaszörppel. Tányérokra szedjük a gyümölcsös pitét, mindegyikre jócskán kanalazunk az ízes túróból, fűszervirággal illatosítjuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Pite sült őszi gyümölcsökkel recepthez kapcsolódó receptek

Pite sült őszi gyümölcsökkel

Pite sült őszi gyümölcsökkel

Az Amerikában közkedvelt és mindig változatos töltelékkel készült cobbler nagyon hasonlít az én pitémhez… Régebben már feltöltöttem hasonlót szilva- és szőlőtöltelékkel, de a mostaninak egyszerűsítettem a tésztáján. Cukorbetegeknek…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés