Pite tepsiben kalappal recept
Beküldő: Angels85 Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Ezt a receptet még a Torták és sütemények című újságban találtam.
A recept hozzávalói ( személyre)
kb. 20 daraboz - a laphoz:
- 30 dkg liszt
- 1 db tojássárgája
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
A töltelékhez:
- 1 kg meggy
- 30 dkg tejföl
- 5 kanál tej
- 3 db tojássárgája
- 1 db tojás
- 5 kanál citromlé
A habcsókhoz:
- 4 db tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- 7 dkg őrölt dió
Elkészítés
A lisztből, tojássárgából, morzsolt vajból és cukorból tésztát gyúrunk. Fóliában 30 percre a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát kinyújtjuk, és egy vajjal kikent tepsit kibélelünk vele, villával megszurkáljuk és 15 percig sütjük.
A meggyet kimagoljuk, rászórjuk a lapra. A sütő hőmérsékletét visszavesszük 170 fokra. A tejfölt kikavarjuk a tejjel, a cukorral, tojássárgákkal, az egész tojással és a citromlével. Ráöntjük a meggyre, majd kb. 40 percig sütjük.
A habcsókhoz a tojásfehérjéket addig verjük a cukorral míg fényes habot kapunk. Majd végül hozzáadjuk a diót. A habot evőkanállal rákanalazzuk a sütemény tetejére. Majd vissza tesszük a sütőbe és a legmagasabb fokon még 5 percig hagyjuk, amíg megpirul. Hagyjuk teljesen kihűlni és utána szeleteljük.
Pite tepsiben kalappal recepthez kapcsolódó receptek
Pite tepsiben kalappal
Hozzászólások a(z) Pite tepsiben kalappal recepthez




