Pite tepsiben kalappal recept

Pite tepsiben kalappal
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1645

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a receptet még a Torták és sütemények című újságban találtam.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

kb. 20 daraboz - a laphoz:

  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor

A töltelékhez:

  • 1 kg meggy
  • 30 dkg tejföl
  • 5 kanál tej
  • 3 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 5 kanál citromlé

A habcsókhoz:

  • 4 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 7 dkg őrölt dió

Elkészítés

A lisztből, tojássárgából, morzsolt vajból és cukorból tésztát gyúrunk. Fóliában 30 percre a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát kinyújtjuk, és egy vajjal kikent tepsit kibélelünk vele, villával megszurkáljuk és 15 percig sütjük.

A meggyet kimagoljuk, rászórjuk a lapra. A sütő hőmérsékletét visszavesszük 170 fokra. A tejfölt kikavarjuk a tejjel, a cukorral, tojássárgákkal, az egész tojással és a citromlével. Ráöntjük a meggyre, majd kb. 40 percig sütjük.

A habcsókhoz a tojásfehérjéket addig verjük a cukorral míg fényes habot kapunk. Majd végül hozzáadjuk a diót. A habot evőkanállal rákanalazzuk a sütemény tetejére. Majd vissza tesszük a sütőbe és a legmagasabb fokon még 5 percig hagyjuk, amíg megpirul. Hagyjuk teljesen kihűlni és utána szeleteljük.


Pite tepsiben kalappal recepthez kapcsolódó receptek

Pite tepsiben kalappal

Pite tepsiben kalappal

Ezt a receptet még a Torták és sütemények című újságban találtam.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Pite tepsiben kalappal recepthez

thumb
vajdamarta - 2010. szeptember 04. 12345
Le a kalappal, Anikó! Némi variánssal én is szoktam ilyen linzer tésztát készíteni, mert ez a 3:2:1 arány a legkiválóbb. Nálunk legtöbbször pudingos meggy a töltelék, a habcsókba pedig 2 kanál darált dió-mogyoró vagy kókusz reszelék még kerül pár csepp ecet vagy citrom társaságában. Nagyon guszta, ügyes vagy!