Pizza capricciosa recept

Pizza capricciosa
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1555

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A helyi szokásoktól, vagy egyéni ízléstől függően a capricciosa pizza különféle feltétekkel készülhet. Ezt a változatot azonnal süssük meg, nehogy a tészta elázzon.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 30 dkg liszt és egy kevés a formázáshoz
  • 1 evőkanál olívaolaj és egy kevés a tepsihez
  • 0.5 kiskanál só
  • 2 dkg élesztő

A feltéthez:

  • 2 doboz paradicsomkonzerv darabolt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 6 db szardellafilé
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 kiskanál morzsolt oregánó
  • 25 dkg főtt sonka egyben
  • 20 dkg olajban eltett articsókaszív
  • só fekete bors

Elkészítés

A tepsit beolajozzuk. A lisztet 3 evőkanál olajjal és a sóval együtt egy tálba tesszük. 1,5 dl langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, és a lisztkeverékhez adjuk.

A hozzávalókat először kézi mixer dagasztókarjával összegyúrjuk, majd a tésztát a belisztezett munkalapon ököllel jó 5 percig erőteljesen dögönyözzük. A tepsi méretére kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőformát. Letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk.

A töltelékhez a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat, és üvegesre pároljuk a fokhagymát. Hozzákeverjük a paradicsomot, és fedő nélkül 5 percig pirítjuk, hogy elfője a levét, majd a paradicsompürét is belekeverjük. Sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük.

A sütőt 250 °C-ra (légkeveréses sütő 230 °C, gázsütő 6-os fokozat) előmelegítjük. A sonkát, miután eltávolítottuk róla a bőrt és a zsíros részeket, csíkokra vágjuk. A szardellát és az articsókát lecsepegtetjük, és csíkokra, illetve négyfelé vágjuk.

Rákenjük a paradicsommártást a tésztalapra. Elrendezzük rajta a sonkát, a szardellát, az articsókát és az olajbogyót, és rácsurgatunk 2 evőkanál olajat. 12–15 percig sütjük, ezalatt a tészta széle világosbarnára nem pirul. Még forrón, a tepsiben felszeleteljük, és azonnal tálaljuk.


Pizza capricciosa recepthez kapcsolódó receptek

Pizza capricciosa

Pizza capricciosa

A helyi szokásoktól, vagy egyéni ízléstől függően a capricciosa pizza különféle feltétekkel készülhet. Ezt a változatot azonnal süssük meg, nehogy a tészta elázzon.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés