Pizza Margherita recept

Pizza Margherita
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2303

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Amilyen egyszerű étel, olyan előkelő nevet visel a jól ismert pizza, amely bazsalikomot, mozarellát és paradicsomot tartalmaz: I. Umberto király felesége, Margit királyné egyik kedvence volt, így róla nevezték el. 

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 15 dkg liszt, egy kevés a formázáshoz
  • 3 evőkanál olívaolaj, egy kevés a tepsihez
  • 0.5 kiskanál só
  • 1 kiskanál száraz élesztő

A feltéthez:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 csomó bazsalikom
  • 12 dkg mozzarella
  • 50 dkg érett zamatos paradicsom
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • 4 evőkanál száraz vörösbor
  • só, fekete bors

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzákeverjük az élesztőt és a sót. Ráöntünk 2 evőkanálnyi olajat és 0,5 dl langyos vizet. Kézi mixer dagasztókarjával az egészet ragacsos masszává gyúrjuk, szükség esetén hozzáadunk még egy kis vizet.

A munkalapot belisztezzük. Ráborítjuk a tésztát, és ököllel kb. 10 percig erőteljesen nyomkodjuk és ütögetjük, amíg ruganyos tésztát nem kapunk, amely már nem ragad.

Cipót formálunk belőle, visszatesszük a tálba, letakarjuk, és meleg helyen kb. 1,5 óra hosszat kelni hagyjuk, amíg a térfogata a kétszeresére nő.

Közben a paradicsomot leforrázzuk, és lehúzzuk a héját. Félbevágjuk, a kocsányát kivágjuk, és a húsát felkockázzuk. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, és apróra vágjuk.

Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, és üvegesre pároljuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot és a bort, és időnként megkavarva, kb. 5 perc alatt besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd levesszük a lángról és kihűtjük.

A mozzarellát lecsepegtetjük és kockákra vágjuk. Leszedjük a bazsalikomleveleket a szárakról, ha szükséges, leöblítjük, és törlőpapírral szárazra itatjuk, azután csíkokra vágjuk. A sütőt 250 °C-ra (légkeveréses sütő 230 °C, gázsütő 6-os fokozat) előmelegítjük.

A munkalapot belisztezzük, a tésztából körlapot nyújtunk. Egy tepsit vagy egy nagy pizzasütő-formát beolajozunk, és beletesszük a tésztát.

3 percig sütjük az előmelegített sütőben, majd kivesszük. Először a kockára vágott paradicsomot, majd a mozzarellát is a pizzára tesszük. Rászórjuk a bazsalikomot, a sajtot, sózzuk, borsozzuk, és rácsurgatunk 1 evőkanál olívaolajat. 10–15 percig sütjük, mialatt a sajt megolvad, és a tészta széle aranysárgára pirul.

Tipp:

A bazsalikomleveleket egészben is a pizzára tehetjük, 3-4 perccel a sütés vége előtt. Ha ugyanis egy ideig így együtt sül a tésztával, a fűszer aromája még erőteljesebben érvényesül.


Pizza Margherita recepthez kapcsolódó receptek

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Amilyen egyszerű étel, olyan előkelő nevet visel a jól ismert pizza, amely bazsalikomot, mozarellát és paradicsomot tartalmaz: I. Umberto király felesége, Margit királyné egyik kedvence volt, így róla nevezték el. 

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés