Pizzás csiga házilag recept

Pizzás csiga házilag
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2035

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Saját ötleteimmel egészítettem ki ezt a pizzás csiga receptet.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg liszt
  • 0.5 csomag instant élesztő
  • 0.5 csomag instant élesztő
  • 3 ek olívaolaj
  • langyos víz

A töltelékhez

  • 1 szál póréhagyma
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 db piros pritamin paprika
  • 2 csomag mozzarellasajt (mini)
  • 1 üveg trattoria verdi bolognai szósz

Az ízesítéshez

  • friss bazsalikom
  • oregano
  • 0 kevés só

Elkészítés

A pizzatésztának valót géppel bedagasztjuk, de ne legyen túl lágy. 1/2 órát pihentetjük 1/2, majd kinyújtjuk egy kb. 40 x 40-es lapra és vékonyan megkenjük a szósszal. A póréhagymát felszeleteljük vékony karikákra és rászórjuk a tetejére, ugyanígy a paprikát is, majd a sonkát csíkokra szelve elosztjuk egyenletesen. Ezután a mozzarella felét is, apróra vágva, végül pedig a bazsalikomot és oreganót is. Amennyire tudjuk, szorosan tekerjük fel, jól alálisztezve, nehogy letapadjon, és 1 1/2 cm-es darabokban felvágjuk egy éles késsel. A tepsiben tegyük távolabb egymástól a csigákat, nehogy összekeljenek sütésnél, és mire végzünk velük, a már az előmelegített sütőbe (200 fok) tesszük be sülni. Előtte azonban mindegyikre teszünk 1 db mini mozzarellát. 180-200 fokon gyorsan elkészül, de ne süssük túl, mert a sajtnak nem tesz jót. Langyosan tálalható, finom puha lesz a tészta, ami a gyerekek nagy kedvence.


Pizzás csiga házilag recepthez kapcsolódó receptek

Pizzás csiga házilag

Pizzás csiga házilag

Saját ötleteimmel egészítettem ki ezt a pizzás csiga receptet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés