Pizzás kifli recept
Beküldő: Zsóka mama Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
Egy igazán ízletes kifli, mely másnap is legalább olyan finom, mint a készítésekor.
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához:
- 70 dkg liszt
- 1 dl étolaj
- 2 db egész tojás
- 1 kávéskanál cukor
- 1 pohár natur joghurt (vagy tejföl, ha nincs joghurt)
- 2 dl tej
- 5 dkg élesztő
Továbbá:
- 25 dkg margarin
- 1 evőkanál só
- 1 tubus készen kapható pizzakrém
A tetejére:
- 1 db tojássárgája
- ízlés szerint reszelt sajt
- magok (szezám, napraforgó, kömény)
Elkészítés
Az élesztőt a langyos tejben feloldott cukorban felfuttatjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, kidagasztjuk. Ha megkelt, még egyszer átgyúrjuk, és 8 cipót formázunk belőle. A margarint egy csapott evőkanál sóval kikeverünk, majd 4 felé osztjuk.
A cipókat egyenként kerekre kinyújtjuk kb. 30 cm. nagyságúra, megkenjük a sós margarinnal, rátesszük a másik kinyújtott lapot és megkenjük pizza krémmel. 8 szeletre vágjuk és feltekerjük. 32 db kifli lesz belőle. A tetejét megkenjük tojással és reszelt sajtot teszünk rá, de szórhatunk rá szezám-, vagy napraforgó-, vagy köménymagot. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.