Poharas epres sajtkrémes desszert recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
A poharas desszertek nagyon népszerűek mindenhol hazánkban. Ehhez nem kell más, csak némi gyümölcs, krém, piskóta, vagy kekszfélék, tejszínhab, öntetek, és fantázia. Így készült az én egyszerű, és gyors desszertem eperraguval. Az eperragu nagyon ízletes. Ha kevés vaníliát is adunk hozzá, még ízletesebb lesz.
- 50 dkg érett eper
- 1 evőkanál befőzőcukor
- kevés citromlé
- citromfű
- 1 teáskanál vanília aroma, vagy 1 db vanília kikapart magja
- 1 csomag Dr Oetker fehércsokoládé ízű krémpor
- 10 dkg mascarpone krémsajt
- 4 dl tej
- 0.5 csomag zabkeksz
Elkészítés
A krémport hidegen főzés nélkül elkészítjük, úgy, hogy robotgéppel alaposan krémmé keverjük. A sajtkrémhez kézi habverővel keverjük össze.
Az epert a befőzőcukorral, aromával, és a citromlével felfőzzük olvadásig, majd hagyjuk kihűlni.
A zabkeksz felét 4 előkészített desszertes pohárnak az aljába elosztjuk, krémmel leöntjük, majd így a másik fele tördelt keksz, majd krém, és végül az eperraguval leöntjük. Citromfűvel díszítjük, majd jól behűtve kínáljuk.