Poharas tiramisu amarettóval recept

Poharas tiramisu amarettóval
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1959

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pohárban még jobban mutat!

2 személyre

  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 10 dkg amaretti mandulás keksz
  • 1 dl presszó kávé
  • 1 evőkanál amarettó likőr
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db tojásfehérje
  • díszítéshez holland kakakópor, és pisztáciás marcipán.(elhagyható, vagy mással helyettesítendő)

Elkészítés

A kávéhoz keverjük a likőrt, a mandulás amaretti puszedliket egyenként belemártjuk, majd üveg poharak alját rakjuk ki néhánnyal. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kihabosítjuk, majd a fehérjét is külön felverjük kemény habbá. A kettőt összekeverjük óvatosan, és a krémsajthoz adjuk. Krémesre keverjük, a mártott kekszre halmozunk a krémből. Ezután újra mártott keksz jön, majd megint krém. Kakaót szitálunk rá, és marcipán darabkákkal díszíthetjük. Nekem pisztáciás marcipánom volt, ami nagyon mutatósan nézett ki a tetején. De lehet bármivel díszíteni. Jól behűtve kínáljuk.


Poharas tiramisu amarettóval recepthez kapcsolódó receptek

Poharas tiramisu amarettóval

Poharas tiramisu amarettóval

Pohárban még jobban mutat!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés