Manapság a mézeskalács, a sör és a hal együttese egyeseknek kissé szokatlannak tűnhet, de legjobb, ha csak az nyilatkozik, aki már egyszer megkóstolta.
Tisztítsuk meg a halat, és vágjuk négy egyenlő nagyságú darabra. Sózzuk, borsozzuk. Facsarjuk ki a citrom levét, és locsoljuk a halra. Tisztítsuk meg a hagymát, hámozzuk meg a zellert. Mindkettőt vágjuk apró kockákra.
Forgassuk meg a pontydarabokat a lisztben. Forrósítsunk fel 7 dkg vajat. Süssük benne barnára a pontydarabok mindkét oldalát. Adjuk hozzá a hagymát és a zellert, és pirítsuk rövid ideig együtt a hallal. Reszeljük meg a mézeskalácsot, és szórjuk a halra. Öntsük hozzá a sört. Tegyük a babérlevelet, a szegfűborsot és a borókabogyót egy kis muszlinzsákba, és lógassuk a mártásba.
Sózzuk meg, majd ízesítsük egy csipet cukorral és borssal. Főzzük fedő alatt kb. 20 percig. Vegyük ki a fűszeres zacskót. Helyezzük a pontydarabokat előmelegített tálra, és tartsuk melegen. Gyúrjuk össze a maradék vajat és lisztet, és tegyük a mártásba. Burgonyagombóc és uborkasaláta illik hozzá.