Ponty barnasör-mártásban

Ponty barnasör-mártásban

Manapság a mézeskalács, a sör és a hal együttese egyeseknek kissé szokatlannak tűnhet, de legjobb, ha csak az nyilatkozik, aki már egyszer megkóstolta.

4 személyre

  • 1 db ponty kb. 2 kg
  • 1 db citrom
  • 6 dkg mézeskalács (máz nélküli)
  • 7 dl barna sör (vagy malátasör)
  • 2 db babérlevél
  • 6 db só
  • 3 dkg liszt
  • só, bors
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 1 db zeller
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • cukor
  • bors
  • 6 szem szegfűbors
  • 6 szem borókabogyó
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Tisztítsuk meg a halat, és vágjuk négy egyenlő nagyságú darabra. Sózzuk, borsozzuk. Facsarjuk ki a citrom levét, és locsoljuk a halra. Tisztítsuk meg a hagymát, hámozzuk meg a zellert. Mindkettőt vágjuk apró kockákra.

Forgassuk meg a pontydarabokat a lisztben. Forrósítsunk fel 7 dkg vajat. Süssük benne barnára a pontydarabok mindkét oldalát. Adjuk hozzá a hagymát és a zellert, és pirítsuk rövid ideig együtt a hallal. Reszeljük meg a mézeskalácsot, és szórjuk a halra. Öntsük hozzá a sört. Tegyük a babérlevelet, a szegfűborsot és a borókabogyót egy kis muszlinzsákba, és lógassuk a mártásba.

Sózzuk meg, majd ízesítsük egy csipet cukorral és borssal. Főzzük fedő alatt kb. 20 percig. Vegyük ki a fűszeres zacskót. Helyezzük a pontydarabokat előmelegített tálra, és tartsuk melegen. Gyúrjuk össze a maradék vajat és lisztet, és tegyük a mártásba. Burgonyagombóc és uborkasaláta illik hozzá.