Pontytöpörtyű recept

Pontytöpörtyű
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2546

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Töpörödött pontypöndörök!

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg tisztított pontyfilé
  • 1 evőkanál citrombors
  • 5 dkg pirospaprika
  • 15 dkg liszt
  • 1 csokor korianderzöld
  • olaj a sütéshez

A lilahagyma-salátához:

  • 4 dl víz
  • 1 dl fehérborecet
  • 0.5 evőkanál cukor
  • 0.5 evőkanál só
  • 35 dkg lila hagyma

Elkészítés

A salátához a vizet elkeverjük az ecettel, a cukorral és a sóval, majd forralni kezdjük. Ha már forr, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, 5 percig főzzük, majd félretesszük hűlni. Amikor nagyjából kihűlt, néhány órára hűtőbe tesszük.

A filézett halat vékony szeletekre vágjuk, majd megsózzuk, megszórjuk a citromborssal, és finoman megforgatjuk a pirospaprikával elkevert lisztben. (A felesleget lerázzuk.)

A halszeleteket bő forró olajban aranybarnára sütjük, és forrón tálaljuk. Tálaláskor a hagymát a hal mellé halmozzuk, és megszórjuk a felaprított korianderrel.


Pontytöpörtyű recepthez kapcsolódó receptek

Pontytöpörtyű

Pontytöpörtyű

Töpörödött pontypöndörök!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés