Póréhagyma krémleves burgonyával recept

Póréhagyma krémleves burgonyával
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3882

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy tápláló és egyszerű póréhagyma krémleves recept.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 22.5 dkg vastagra felkarikázott póréhagyma (csak a fehér része)
  • 1 db durvára aprított vöröshagyma
  • 9 dl mérsékelten sózott csirkealaplé
  • 45 dkg meghámozott és felkockázott burgonya
  • 5 evőkanál natúr krémtúró
  • őrölt fehér bors ízlés szerint
  • felaprított friss metélőhagyma a díszítéshez

Elkészítés

Egy nagy lábasban, mérsékelt lángon felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a póréhagymát és a vöröshagymát, majd felöntjük 1,75 dl alaplével. Lefedjük, és gyakori kevergetés mellett addig pároljuk, amíg megfonnyadnak, de még nem pirulnak meg. Hozzáadjuk a burgonyát.

Ráöntjük a megmaradt csirkealaplé felét, és felforraljuk. Egy kis rést hagyva a lábas peremén, lefedjük, és lassú tűzön puhára főzzük a burgonyát. Végül turmixgépben vagy háztartási robotgépben simára keverjük.

A maradék alaplét a lábasba öntjük. Hozzáadjuk az összeturmixolt zöldséglevest, és állandó keverés mellett csendesen forraljuk. Ízlés szerint fehérborssal fűszerezzük.

Levesszük a lángról, és hozzákeverjük a krémtúrót. Mélytányérokba merjük, és metélőhagymával díszítjük.

Tipp:

• Amikor a levest a 3. lépésben felforraljuk, kis kockákra vágott, főtt csirkemellet teszünk bele. Hasonló módon más krémleveseket is készíthetünk. A burgonyát ki is hagyhatjuk, vagy adhatunk hozzá például spárgát, brokkolit, sárgarépát.

Miért egészséges?

Zsíros tejszín helyett ezt a levest lágy krémtúróval dúsítjuk. Így nemcsak a leves teljes zsírtartalmát, hanem a telítetlen zsírsavak arányát is mérsékeljük.

A recept tápértéke:

Energia 108 kcal, zsír 3,5 g (ebből telítetlen 1 g), fehérje 4 g, szénhidrát 17 g, nátrium 34 mg (só 0,08 g), élelmi rost 2 g., Megfelelő káliumforrás (423 mg)


Póréhagyma krémleves burgonyával recepthez kapcsolódó receptek

Póréhagyma krémleves burgonyával

Póréhagyma krémleves burgonyával

Egy tápláló és egyszerű póréhagyma krémleves recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Póréhagyma krémleves burgonyával recepthez

Gregor Ggyörgyné - 2012. március 01.
Csak azt szeretném kérdezni, hogy mitől lenne ennek a zöldséglevesnek zsírtartalma? "Így nemcsak a leves teljes zsírtartalmát, hanem a telítetlen zsírsavak arányát is mérsékeljük."