Póréhagymás, gombás, krumplis lecsó csülök sonkával recept

Póréhagymás, gombás, krumplis lecsó csülök sonkával
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1322

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezúttal is a télre eltett lecsó volt az alapanyag, sok mindennel megbolondítva

2 személyre

  • 1 üveg lecsó (25 dkg)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • napraforgó olaj
  • 1 db 20 cm-es póréhagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika
  • 3 db nagyobb burgonya
  • 20 dkg csülök sonka felvágott
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés

A burgonyákat felteszem héjában főni.

A póréhagymát, hegyes paprikát, chili paprikát felkarikázom, a szalonnát kisebb, a sonkát nagyobb kockára vágom, a gombát szeletelem.

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, majd megdinsztelem a póréhagymát és a paprikákat, majd ráteszem a sonkákat, s a gombákat is. Kis idő múlva rákerül a lecsó is.

Közben megpucolom a krumplit, hosszában megfelezem, majd nagyobb darabokra vágom. Mehet a lecsóba. Fűszerezem, összerottyantom. Kész, lehet tálalni.


Póréhagymás, gombás, krumplis lecsó csülök sonkával recepthez kapcsolódó receptek

Póréhagymás, gombás, krumplis lecsó csülök sonkával

Póréhagymás, gombás, krumplis lecsó csülök sonkával

Ezúttal is a télre eltett lecsó volt az alapanyag, sok mindennel megbolondítva

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés