Póréhagymás, gombás, krumplis lecsó csülök sonkával recept
Beküldő: Hobbychef Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Ezúttal is a télre eltett lecsó volt az alapanyag, sok mindennel megbolondítva
- 1 üveg lecsó (25 dkg)
- 5 dkg füstölt szalonna
- napraforgó olaj
- 1 db 20 cm-es póréhagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db chili paprika
- 3 db nagyobb burgonya
- 20 dkg csülök sonka felvágott
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
Elkészítés
A burgonyákat felteszem héjában főni.
A póréhagymát, hegyes paprikát, chili paprikát felkarikázom, a szalonnát kisebb, a sonkát nagyobb kockára vágom, a gombát szeletelem.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, majd megdinsztelem a póréhagymát és a paprikákat, majd ráteszem a sonkákat, s a gombákat is. Kis idő múlva rákerül a lecsó is.
Közben megpucolom a krumplit, hosszában megfelezem, majd nagyobb darabokra vágom. Mehet a lecsóba. Fűszerezem, összerottyantom. Kész, lehet tálalni.
Póréhagymás, gombás, krumplis lecsó csülök sonkával recepthez kapcsolódó receptek
Póréhagymás, gombás, krumplis lecsó csülök sonkával
Ezúttal is a télre eltett lecsó volt az alapanyag, sok mindennel megbolondítva