Póréhagymás bableves füstölt hallal

Póréhagymás bableves füstölt hallal

A kétféle hagyma finom illata és a pikáns füstölt hal remekül kiegészíti a krémesen puha vajbab lágy ízét ebben a bablevesben.

4 személyre

  • 6 dl hal- szárnyas- vagy zöldségalaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 dkg póréhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 85 dkg konzerv vajbab
  • 50 dkg füstölt tőkehal
  • néhány szál petrezselyem
  • fekete bors ízlés szerint
  • 5 evőkanál tejszín
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A levesalaplét egy fazékban elkészítjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk és jól megmossuk.

Az olajat egy közepes méretű fazékban felforrósítjuk, és a vöröshagymát valamint a póréhagymát 5 percig pirítjuk benne, miközben néhányszor megkeverjük. Az alaplét hozzáöntjük és felforraljuk, azután a hőfokot mérsékelve fedő alatt 5 percig főzzük.

A babkonzerv levét a fazékba öntjük, a babot kissé szétnyomkodjuk és a leveshez adjuk. Ismét felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve 5 percig főzzük.

A hal bőrét lehúzzuk, a halszálkákat eltávolítjuk és a halhúst kockára vágjuk. A leveshez adjuk és addig főzzük, amíg a hal már nem üveges.

A petrezselymet megmossuk, szárazra töröljük és apróra összevágjuk. A levest borssal ízesítjük és petrezselyemmel díszítjük. Ízlés szerint mindegyik tányérba tehetünk egy-egy evőkanál tejszínt is.