Póréhagymás krumplileves (vichyssoise) recept

Póréhagymás krumplileves (vichyssoise)
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2653

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Krumplileves is, póréhagymaleves is, krémleves is, minden együtt!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db póréhagyma
  • 7 dkg vaj
  • 25 dkg burgonya
  • 1.5 liter víz
  • só, bors
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 1 evőkanál frissen aprított kakukkfű
  • 2 dl crème fraîche (vagy tejföl)
  • snidling a díszítéshez

Elkészítés

A póréhagyma felkarikázott fehér részét a vajon puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit és a vizet.

Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a petrezselymet és

a kakukkfüvet, és 30-40 percig forraljuk.

Turmixgépben vagy aprítóban pürét készítünk a levesből, majd visszaöntjük a főzőedénybe.

Hozzáöntjük a crème fraîche-t, állandó kevergetés mellett

felforraljuk, azután legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

Tálaláskor snidlinggel vagy a póré zöld részével díszítjük.


Póréhagymás krumplileves (vichyssoise) recepthez kapcsolódó receptek

Póréhagymás krumplileves (vichyssoise)

Póréhagymás krumplileves (vichyssoise)

Krumplileves is, póréhagymaleves is, krémleves is, minden együtt!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés