Póréhagymás lepény cheddar sajttal recept

Póréhagymás lepény cheddar sajttal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2037

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A készen vett leveles tésztával ínyenc fogássá varázsolhatjuk a póréhagymát és az illatos cheddar sajtot.

4 személyre

  • 8 szál póréhagyma
  • 25 dkg mélyhűtött leveles tészta
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 db tojás
  • 5 dkg cheddar sajt

Elkészítés

A sütőt 230 °C-ra (légkeveréses sütőt 210 °C-ra, gázsütőt 5. fokozaton) előmelegítjük. Felteszünk vizet forrni.

A póréhagymát 20 cm-es darabokra vágjuk, megtisztítjuk és megmossuk. A póréhagymadarabokat egy nagy lábosban vagy serpenyőben egymás mellé fektetjük, forrásban lévő vizet öntünk rá, egy csipet sót adunk hozzá, és a vizet újra felforraljuk. Csökkentjük a hőmérsékletet, és a póréhagymát lefedve 6–8 percig lassan főzzük.

Míg fő, egy munkafelületet enyhén belisztezünk, és a leveles tésztából 25 cm-es oldalú négyzetet nyújtunk ki, majd egy sütőlapra fektetjük.

A tészta minden oldaláról levágunk egy-egy 1 cm széles csíkot, és a tésztalap széleit bevizezzük. A csíkokat a megnedvesített szélekre fektetjük és kissé rányomkodjuk: a kész tésztaalapnak egy keretes képre kell hasonlítania.

A póréhagyma darabokat leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük. Lecsepegtetjük, majd egy konyharuhába csavarjuk és enyhén megnyomkodjuk, hogy a maradék nedvességet eltávolítsuk.

A póréhagymadarabokat a tésztára fektetjük és megkenjük a mustárral. Tojást egy tálkába ütjük és könnyedén felverjük, majd bekenjük vele a tésztaszéleket. A sajtot lereszeljük ésa póréhagymára szórjuk.

A póréhagymás lepényt a sütő középső szintjén 15 percig sütjük, míg a tészta megemelkedik és aranybarna nem lesz, a sajt pedig elkezd rotyogni. Kivesszük a sütőből, és éles késsel 4 darabra vágjuk. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Tipp:

Ehhez a fogáshoz salátát, pl. zöld saláta, uborka és lila hagyma színes keverékét kínáljuk. A póréhagymát az elkészítés előtt nagyon alaposan meg kell mosni, mivel többnyire erősen földes. Ez különösen a szabadföldi póréra érvényes.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 402 kcal/1688 kJ energia, 31 g szénhidrát,11 g fehérje, 26 g zsír (ebből 3 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok és E-vitamin


Póréhagymás lepény cheddar sajttal

Póréhagymás lepény cheddar sajttal

A készen vett leveles tésztával ínyenc fogássá varázsolhatjuk a póréhagymát és az illatos cheddar sajtot.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés