Póréhagymás lepény fenyőmaggal recept

Póréhagymás lepény fenyőmaggal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1551

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A póréhagymás quiche-t fenyőmag helyett 10 dkg kockára vágott szalonnával és 2 evőkanál finomra vágott petrezselyemmel is gazdagíthatjuk.

4 személyre

  • 18 dkg liszt és egy kevés a nyújtáshoz
  • 2 evőkanál vaj és egy kevés a sütőformához
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 2 evőkanál főzőtejszín
  • 10 dkg sovány túró
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 1 dl tej
  • 6 dkg fenyőmag
  • 1 kg póréhagyma
  • fekete bors, só
  • 4 db tojás
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg lágy ricotta sajt
  • zöldfűszerek

Elkészítés

A túrót 1 tojással, 1 csipet sóval és 3 evőkanál olívaolajjal kikeverjük. Összeszitáljuk a lisztet a sütőporral, beledolgozzuk a túrós masszába, majd letakarjuk és pihentetjük.

Megtisztítjuk a póréhagymát, megmossuk, lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. Egy széles lábasban a vajjal együtt felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat. Beletesszük a póréhagymát, és üvegesre pároljuk. Rászórunk 1 evőkanál lisztet, elkeverjük, és beleöntjük a tejet.

Az egészet felforraljuk, lehúzzuk a lángról, és megvárjuk, amíg kihűl. A ricottát a 3 tojással, a zöldfűszerrel kikevert főzőtejszínnel és a fenyőmag kétharmad részével a póréhagymához adjuk, és jól összevegyítjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4-es fokozat) előmelegítjük; a sütőformát kivajazzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A póréhagymás keveréket a formába öntjük, és rászórjuk a maradék fenyőmagot.

Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt világosbarnára sütjük.


Póréhagymás lepény fenyőmaggal recepthez kapcsolódó receptek

Póréhagymás lepény fenyőmaggal

Póréhagymás lepény fenyőmaggal

A póréhagymás quiche-t fenyőmag helyett 10 dkg kockára vágott szalonnával és 2 evőkanál finomra vágott petrezselyemmel is gazdagíthatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés