Póréhagymás sonkás felfújt recept

Póréhagymás sonkás felfújt
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2664

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Füstölt sonka, párolt póréhagyma, sajt, burgonya és koktélparadicsom – ezekből a hozzávalókból készül a laktató angolos felfújt.

4 személyre

  • 90 dkg burgonya
  • só és fekete bors
  • 50 dkg póréhagyma
  • 7 dkg vaj
  • 50 dkg sovány füstölt sonka
  • 8 dkg érett cheddar sajt
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 1 kiskanál szárított zöldfűszerkeverék
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • néhány szál petrezselyem

Elkészítés

A burgonya főzéséhez egy fazékban vizet forralunk. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és a lobogó vízbe tesszük. Megsózzuk és kb. 10 perc alatt puhára főzzük.

Közben a póréhagymát vékony karikákra vágjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. Serpenyőben alacsony hőfokon felolvasztunk 2 evőkanál vajat, és a póréhagymát állandó keverés mellett puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. A grillsütőt a legmagasabb hőfokon előmelegítjük.

A sonkát kockára vágjuk. A maradék vajból serpenyőben felolvasztunk 1 evőkanálnyit, és a sonkát alacsony hőfokon, keverés közben 5 percig pirítjuk benne.

Lereszeljük a sajtot, a koktélparadicsomokat félbevágjuk. Mindkettőt félretesszük.

A zöldfűszereket és a lisztet a sonkához adjuk és egy percig együtt pirítjuk. Hozzáöntünk 2 evőkanálnyi tejet,és kevergetve felforraljuk. Beletesszük a sajtot, és addig keverjük, amíg felolvad. Hozzáadjuk a póréhagymát, sóval, borssal ízesítjük.

A burgonyáról leöntjük a főzővizet, szétnyomkodjuk, borssal ízesítjük, és összekeverjük a maradék vajjal és tejjel. A burgonyát ráterítjük a sonka póréhagyma keverékre és a koktélparadicsomot a közepére helyezzük.

A felfújtat 2–3 percre, amíg a teteje kissé megpirul, a grillsütőbe tesszük. A petrezselymet megmossuk szárazra töröljük, összevágjuk és rászórjuk a felfújt tetejére. Azonnal tálaljuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 576 kcal/2419 kJ energia, 42 g szénhidrát, 37 g fehérje, 30 g zsír (ebből 18 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin


Póréhagymás sonkás felfújt

Póréhagymás sonkás felfújt

Füstölt sonka, párolt póréhagyma, sajt, burgonya és koktélparadicsom – ezekből a hozzávalókból készül a laktató angolos felfújt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés