Póréhagymás táskák recept

Póréhagymás táskák
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1405

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a hagymás, fokhagymás-sajtos töltelékkel sütött leveles tészta melegen és hidegen egyaránt finom. Könnyű vacsorának is megteszi.

4 személyre

  • 1 db újhagyma fehér gumója
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 kávéskanál liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 0.5 kávéskanál kakukkfű
  • őrölt fehér bors
  • 1 csomag mélyhűtött leveles vajas tészta(40 dkg)
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés

1. Az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk és vékony csíkokra szeleteljük. A vajat és az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és az újhagymát, a fokhagymát, meg a póréhagymát megfuttatjuk benne. A lisztet rászórjuk, 1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd a tejfölt belekeverjük.

2. A póréhagymás keveréket a serpenyőből tálba töltjük, a sajttal és a kakukkfűvel ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd kihűtjük.

3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy sütőlemezre szilikonos lapot, vagy zsírpapírt teszünk.

4. Közben a leveles vajas tésztát hagyjuk kiolvadni, majd akkora lappá nyújtjuk, hogy 24 kört szúrhassunk ki belőle. 12 körre 2-2 púpozott evőkanál tölteléket halmozunk úgy, hogy a szélükön egy keskeny peremet üresen hagyunk.

5. A tészták üres széleit tojással megkenjük, és a másik 12 korongot a töltelékre borítjuk. A szélüket villával összenyomjuk. A tészták tetejét a megmaradt tojással megkenjük, és megszórjuk kevés reszelt sajttal is.

6. A táskákat a sütőlemezre rakjuk és a sütő középső részébe tesszük, és kb. 25 perc alatt aranysárgára sütjük.


Póréhagymás táskák recepthez kapcsolódó receptek

Póréhagymás táskák

Póréhagymás táskák

Ez a hagymás, fokhagymás-sajtos töltelékkel sütött leveles tészta melegen és hidegen egyaránt finom. Könnyű vacsorának is megteszi.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés