Póréhagymás tejszínes-mustáros csirkemell recept
Beküldő: Tündi konyha Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Egy igazán finom ebédet rövid idő alatt is el lehet készíteni. Ez az étel is például ilyen ... és minden túlzás nélkül állíthatom, hogy isteni! Köret tetszés szerint lehet: burgonya, rizs vagy valami tésztaféle. Ha Te is elakarod kápráztatni a családodat, akkor készítsd el! ;)
- 1 kg csirkemell filé
- 1 szál póréhagyma
- 500 ml főzőtejszín (Meggle)
- 5 evőkanál mustár
- petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
- étolaj
Elkészítés
Elkészítés:
1. A karikára felvágott póréhagymát kevés olajon megdinszteljük.
2. A csirkemellet nagyobb szeletekre felvágjuk, besózzuk és a megdinsztelt póréhagymához adjuk. Kevergetve addig főzzük, míg a saját levét elpárolog, utána a hús mindkét oldalát kicsit megpirítjuk.
3. Tejszínbe belekeverjük a mustárt, a sót és az őrölt borsot, majd ráöntjük a csirkemellre, és végül megszórjuk az apróra felvágott petrezselyemzölddel. Még pár percig főzzük, és már kész is van.