Póréhagymás tejszínes-mustáros csirkemell

Póréhagymás tejszínes-mustáros csirkemell

Egy igazán finom ebédet rövid idő alatt is el lehet készíteni. Ez az étel is például ilyen ... és minden túlzás nélkül állíthatom, hogy isteni! Köret tetszés szerint lehet: burgonya, rizs vagy valami tésztaféle. Ha Te is elakarod kápráztatni a családodat, akkor készítsd el! ;)

4 személyre

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 szál póréhagyma
  • 500 ml főzőtejszín (Meggle)
  • 5 evőkanál mustár
  • petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors
  • étolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Elkészítés:

1. A karikára felvágott póréhagymát kevés olajon megdinszteljük.

2. A csirkemellet nagyobb szeletekre felvágjuk, besózzuk és a megdinsztelt póréhagymához adjuk. Kevergetve addig főzzük, míg a saját levét elpárolog, utána a hús mindkét oldalát kicsit megpirítjuk.

3. Tejszínbe belekeverjük a mustárt, a sót és az őrölt borsot, majd ráöntjük a csirkemellre, és végül megszórjuk az apróra felvágott petrezselyemzölddel. Még pár percig főzzük, és már kész is van.