Csirketorta - látványos és könnyű fogás!
A tésztához a lisztet, a parmezánt, a vajat és a sót elektromos keverővel morzsalékos állagúra keverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást és a tejet, tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az apróra vágott csirkét forró olajban 4-5 perc alatt barnára pirítjuk, majd a serpenyőből kivéve melegen tartjuk.
A vajat a serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a felkarikázott pórét, az összezúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, és 7-8 percig pároljuk.
Ekkor hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, és besűrítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a csirkét, majd a hűtőbe tesszük, hogy kihűljön.
A tésztát kétfelé osztjuk, két sütőpapír között 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd az egyik felével kibélelünk egy 30 cm átmérőjű kivajazott tortaformát, és a széleit levágjuk.
Rákanalazzuk a csirkés keveréket, majd a tészta másik felével lefedjük, és a széleket összezárjuk. Megkenjük a tojással elkevert tejszínnel, és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.