Porhanyós mákos meggyes recept
Beküldő: Borsi Józsefné Gángó Erika Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Mákos, meggyes pite. Kell ennél jobb?
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg margarin
- 1 db egész tojás
- 2 db tojássárgája
- 2 dl tejföl
A töltelékhez
- 1.5 kg meggy
- 20 dkg cukrozott darált mák
- fahéj ízlés szerint
- porcukor ízlés szerint
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd a hűtőben pihentetjük. Ezután a tészta 2/3 részét kinyújtjuk, egy 30 x 35 cm-es tepsibe tesszük, beleterítjük a mákot, rászórjuk a kimagozott meggyet, majd megszórjuk porcukorral és fahéjjal.
A tészta másik felét kinyújtjuk, derelyeszaggatóval rácsokat készítünk, majd rátesszük a meggyre, lekenjük tojással, és előmelegített sütőben készre sütjük.
(Én hagytam egy kis mákot, és azt szórtam a meggyre.)
Porhanyós mákos meggyes recepthez kapcsolódó receptek
További Pite receptek kategóriák
Porhanyós mákos meggyes
Mákos, meggyes pite. Kell ennél jobb?