Porhanyós mákos meggyes recept

Porhanyós mákos meggyes
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
9191

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mákos, meggyes pite. Kell ennél jobb?

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 1 db egész tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl

A töltelékhez

  • 1.5 kg meggy
  • 20 dkg cukrozott darált mák
  • fahéj ízlés szerint
  • porcukor ízlés szerint

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd a hűtőben pihentetjük. Ezután a tészta 2/3 részét kinyújtjuk, egy 30 x 35 cm-es tepsibe tesszük, beleterítjük a mákot, rászórjuk a kimagozott meggyet, majd megszórjuk porcukorral és fahéjjal.

A tészta másik felét kinyújtjuk, derelyeszaggatóval rácsokat készítünk, majd rátesszük a meggyre, lekenjük tojással, és előmelegített sütőben készre sütjük.

(Én hagytam egy kis mákot, és azt szórtam a meggyre.)


Porhanyós mákos meggyes recepthez kapcsolódó receptek

Porhanyós mákos meggyes

Porhanyós mákos meggyes

Mákos, meggyes pite. Kell ennél jobb?

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés