Portugál linguiçás szendvics

Portugál linguiçás szendvics

Pedigrés hot dog - micsoda különbség!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 db kaliforniai paprika (sárga, piros és zöld)
  • 1 kiskanál cukor
  • 0.5 kiskanál pirospaprika
  • 50 dkg főtt kolbász (linguiça)
  • 2.5 dl száraz vörösbor
  • 1 db baguette
  • 10 dkg kalamata olajbogyó, kimagozva
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A vékony szeletekre vágott hagymát 2 evőkanál olajban közepes lángon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikát, és kb. 6 percig együtt sütjük.

Meghintjük a cukorral és a pirospaprikával, és állandóan kevergetve további 1 percig sütjük, majd szűrőkanállal egy tányérba merjük (a visszamaradt apróbb darabokat a serpenyőben hagyjuk).

A serpenyőbe öntjük a maradék olajat. A kolbászt 15 cm-es darabokra szeljük, hosszában kettévágjuk, közepes lángon mindkét oldalát barnára sütjük, és a zöldségekhez adjuk.

Beleöntjük a bort a serpenyőbe, és az odaégett darabokat felkeverve visszaforraljuk a felére. Beletesszük a sült zöldségeket és a kolbászt, hozzákeverjük az olajbogyót, és kb. 2 percig főzzük, míg át nem melegszik.

A baguette-et hosszában ketté-, széltében négybe vágjuk, és a kolbászos keveréket a „kenyércsónakokba” merve tálaljuk.