Pedigrés hot dog - micsoda különbség!
A vékony szeletekre vágott hagymát 2 evőkanál olajban közepes lángon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikát, és kb. 6 percig együtt sütjük.
Meghintjük a cukorral és a pirospaprikával, és állandóan kevergetve további 1 percig sütjük, majd szűrőkanállal egy tányérba merjük (a visszamaradt apróbb darabokat a serpenyőben hagyjuk).
A serpenyőbe öntjük a maradék olajat. A kolbászt 15 cm-es darabokra szeljük, hosszában kettévágjuk, közepes lángon mindkét oldalát barnára sütjük, és a zöldségekhez adjuk.
Beleöntjük a bort a serpenyőbe, és az odaégett darabokat felkeverve visszaforraljuk a felére. Beletesszük a sült zöldségeket és a kolbászt, hozzákeverjük az olajbogyót, és kb. 2 percig főzzük, míg át nem melegszik.
A baguette-et hosszában ketté-, széltében négybe vágjuk, és a kolbászos keveréket a „kenyércsónakokba” merve tálaljuk.