Pozsonyi kifli recept

Pozsonyi kifli
4.5 10

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
11895

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Főúr, fizetek! Kávéház helyett otthon...

4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • kevés só
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 db tojássárgája
  • 3 db tojás

A töltelékhez:

  • 20 dkg cukor
  • 1.5 dl víz
  • 30 dkg darált dió (vagy mák)
  • 10 dkg darált keksz
  • 5 dkg mazsola
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 db citrom héja

Elkészítés

A lisztet a vajjal és a sóval elmorzsoljuk. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben hagyjuk felfutni, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd összegyúrjuk a lisztes keverékkel, és letakarva fél órán át a hűtőben pihentetjük.

A töltelékhez összeforraljuk a cukrot a vízzel, hozzáadjuk a többi hozzávalót is, még egyet forralunk rajta, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Villával enyhén felverünk egy tojást.

A tésztát henger alakúra sodorjuk, majd kb. 3 dkg-os gombócokat formázunk belőle. Ezekből ovális lapocskákat nyújtunk, a közepükbe hosszában belekanalazzuk a tölteléket, a széleket megkenjük a tojással, majd összehajtjuk, és kifli formájúra feltekerjük.

A maradék 2 tojást szétválasztjuk. A tojássárgájával megkenjük a kifliket, és hűtőbe téve hagyjuk rászáradni. Ezután megkenjük őket a fehérjével is, és ezt is hagyjuk rászáradni. (Erre azért van szükség, hogy az élesztő csak a sütőben kezdjen el dolgozni, ahol a tészta felülete majd gyönyörűen megrepedezik.) A kifliket 190 °C-os sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.


Pozsonyi kifli recepthez kapcsolódó receptek

Pozsonyi kifli

Pozsonyi kifli

Főúr, fizetek! Kávéház helyett otthon...

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Pozsonyi kifli recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. február 08.
A legjobb recept.A sütödébe naponta több százat sütöttünk annakidején.