Primavera zöldségtál recept

Primavera zöldségtál

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1035

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek a fogásnak a titka a zsenge zöldségfélék kímélő főzése. A friss tavaszi ízek pompásan illenek a különféle töltött tésztákhoz.

4 személyre

  • 20 dkg apró sárgarépa
  • 15 dkg kisebb csöves csemegekukorica
  • 20 dkg zsenge zöldbab
  • só és fekete bors
  • 25 dkg kisebb cukkini
  • 40 dkg spenóttal vagy ricottával töltött friss tortellini
  • 1 evőkanál olívaolaj fél citrom
  • 1 kiskanál magos mustár
  • néhány szál friss petrezselyem vagy friss turbolya
  • 0.5 db citrom

Elkészítés

Egy nagy lábosban és egy teáskannában vizet forralunk. Alacsony hőfokon előmelegítjük a sütőt, és egy mélyebb tálat előmelegítünk benne.

A sárgarépát, a kukoricacsöveket és a zöldbabot megmossuk és megtisztítjuk, a nagyobb zöldségeket felaprítjuk. A zöldségeket a forrásban lévő vízbe tesszük, megsózzuk, újra felfőzzük, és 4–5 perc alatt nem túl puhára főzzük.

Közben megmossuk és megtisztítjuk a cukkinit. A nagyon apró darabokat hosszában félbevágjuk, a többit felszeleteljük és félretesszük. A petrezselymet, ill. a turbolyát megmossuk, szárazra töröljük és összevágjuk.

A zöldséget kiszedjük a vízből, és az előmelegített tálba téve a sütőben melegen tartjuk. A vizet újra felforraljuk, ha szükséges, utánatöltünk, és a tésztát 5–6 percig főzzük benne.

Közben egy nagy lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, és a cukkinit, állandóan kevergetve, 2–3 percig pirítjuk benne.

A citrom levét a cukkinire facsarjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és a mustárt. Megsózzuk és megborsozzuk. Óvatosan összekeverjük.

A tésztát lecsepegtetjük és összekeverjük a zöldségekkel. Az előmelegített tálba tesszük, megszórjuk a petrezselyemmel, ill. a turbolyával, és forrón tálaljuk.

Tipp:

A zöldbabot helyettesíthetjük spárgával, és a zöldségtálat tálalás előtt egy kicsit megbolondíthatjuk tejföllel vagy natúr joghurttal.nA tortellinin kívül más olasz töltött tésztákból (agnolotti, cappeletti vagy ravioli) is készülhet ez a fogás. De csak akkor használjuk őket, ha frissen készültek.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 400 kcal/1680 kJ energia, 55 g szénhidrát, 18 g fehérje, 12 g zsír (ebből 5 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin


Primavera zöldségtál recepthez kapcsolódó receptek

Primavera zöldségtál

Primavera zöldségtál

Ennek a fogásnak a titka a zsenge zöldségfélék kímélő főzése. A friss tavaszi ízek pompásan illenek a különféle töltött tésztákhoz.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés