Provence-i csirkemell recept

Provence-i csirkemell
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
8301

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Napfény, bor, provence - és csirkemell!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg fürtös paradicsom
  • 4 db filézett csirkemell
  • só, bors
  • 3 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál összezúzott fokhagyma
  • 1 doboz szardellapaszta
  • 1.2 dl száraz fehér bor
  • 2 dl csirkealaplé, lehetőleg házi
  • 10 db vékonyra szeletelt fekete olajbogyó
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál finomra vágott bazsalikom

Elkészítés

Kimagozzuk a paradicsomot, mindegyik aljára egy X-et vágunk, majd 10 másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük. Kivesszük és jégágyra helyezzük. Meghámozzuk és apró darabokra vágjuk.

A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk, és a lisztben megforgatjuk. Közepes lángon olajat melegítünk, és a csirkét, egyszer megfordítva, 6-8 percig sütjük, amíg át nem sül. Ha elkészült, egy tányérra tesszük és lefedjük.

A szardellapasztát és a fokhagymát közepes lángon, kevergetés mellett 30 másodpercig hevítjük. Hozzáadjuk a bort és felforraljuk. Belekeverjük a paradicsomot, az alaplét és az olajbogyót, majd lassú tűzön, fedő nélkül 8-10 percig főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik.

Belekeverjük a vajat, majd beletesszük a csirkét is, és átmelegítjük. Bazsalikommal a tetején tálaljuk.


Provence-i csirkemell recepthez kapcsolódó receptek

Provence-i csirkemell

Provence-i csirkemell

Napfény, bor, provence - és csirkemell!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés